Xento
Image default
Zakelijke dienstverlening

Schoonmaken een hel? Niet met deze tips

Schoonmaken, het blijft een klus. Het verwijderen van aanslag in de badkamer , het schoonmaken van de keuken is een erg intesieve en tijdrovende taak. Het is dan ook wel logisch dat je dit tot het laatste moment uitstelt. Toch moeten ook deze klusjes gedaan worden maar maak je geen zorgen , want met behulp van onze tips ben je er zo klaar mee.

Tip 1 Kalk in de douche 

Heb je last van kalk in de badkamer of in de douche en krijg je het niet meer goed schoon? Smeer het oppervlak dan in met witte azijn. Laat het ongeveer 15 intrekken en veeg het vervolgens met een doek schoon. Het zuur van het azijn verwijdert de vlekken. Voor de douchekop, kan je deze in een bak met azijn leggen.  

Tip 2 vlekken in tapijt of vloerkleed 

Heb je vlekken in je tapijt of vloerkleed? Je kunt er voor kiezen om een beetje koolzuurhoudend water op de vlek te gieten en de vlek zal grotendeels door de bubbels naar boven komen. Je kunt het hierna droogdeppen. Eventueel kun je ook ossengalzeep gebruiken. Dit is gewoon bij de drogist te koop.  

Tip 3 stinkende prullenbak 

Last van een stinkende prullenbak? Voordat je een nieuwe vuilniszak in de prullenbak doet, strooi je wat soda op de bodem. De soda absorbeert de vieze geurtjes, eventueel kan je ook kattenkorrels gebruiken.   

Tip 4 voegen 

De voegen tussen de tegels zijn vaak lastig schoon te krijgen. Door een mengsel van bleek en soda krijg je deze goed schoon. Smeer de vloer en voegen met het mengsel in en laat dit een kwartier intrekken. Hierna spoel je alles af met schoon water.  

Tip 5 microvezeldoekjes 

Door het gebruik van een microvezeldoekje heb je geen schoonmaakmiddel nodig. Ze zijn ideaal om te stoffen, maar ook om de ramen glanzend schoon te krijgen.  

Tip 6 vieze oven 

Is je oven vies en zitten er aangekoekte etensresten vast? Dan kun je de oven insmeren met groene zeep en leg je een doek met ammoniak op een stuk aluminiumfolie. Laat het een nacht intrekken en veeg moeiteloos het vet en de andere viezigheid van de oven.  

Tip 7 RVS oppervlakken 

Zijn je roestvrijstalen oppervlakken vies en vettig? Door het gebruik van olijfolie krijg je deze weer mooi schoon. Gebruik een keukenpapiertje en wrijf zacht rondjes.  

Tip 8 streeploze vloer 

Krijg je laminaatvloer schoon door verdunde ammoniak te gebruiken. De geur is wel minder fris, maar je bent verzekerd van een streeploze vloer.  

Tip 9 frisse was 

Ruikt je was niet meer zo fris? Dan kan het ontkalken van de machine vaak helpen tegen de nare geur. Je kan de wasmachine schoonmaken door (schoonmaak)azijn in het wasmiddelbakje te doen en vervolgens een programma van negentig graden aan te zetten.  

Tip 10 stofzuigen 

Heb je last van een muffe geur tijdens en na het stofzuigen? Je kan hiervoor speciale geurmiddelen kopen, maar ook wasmiddel in de stofzuigerzak helpt. Zet ook je ramen open tijdens het stofzuigen, dit zorgt voor een betere luchtcirculatie en helpt tegen fijnstof.  

 

Heb je na het lezen van de blog nog steeds geen zin om zelf schoon te maken? Huur dan een schoonmaakbedrijf in Eindhoven in. Het kost misschien wat maar je krijgt er wel een super schoon huis voor terug.

https://schoonmaakbedrijfvaniersel.nl/schoonmaakwerk-eindhoven/

Gerelateerde artikelen

Elimineer risico’s met een kwaliteitscontrole in China

Zoeken naar een Incassobureau

Dit zijn de voordelen van een monolitische betonvloer