Xento
Image default
Woning en Tuin

Aanleg van een sedumdak

Roofing Service Nederland is al meer dan 45 jaar dé dakspecialist van Nederland. Of het nu gaat om het verhelpen van calamiteiten, het uitvoeren van resultaatgericht en planmatig dakonderhoud en dakbeheer of een dakrenovatie, bij ons bent u aan het juiste adres.

Een dakrenovatie gaat tegenwoordig verder dan enkel het vervangen van de dakbedekking om lekkages te voorkomen. Vooral sinds de eeuwwisseling zien we dat eigenaren van woningen en bedrijfspanden de dakrenovatie aangrijpen om een verduurzamingslag te slaan.

Een nieuwe bestemming voor het dak

Zo kiezen steeds meer bedrijven om hun platte dak een extra bestemming te geven. Door hun grinddak te veranderen in een daktuin of dakpark, verbeteren ze de werksfeer en ontstaat een fijne plek om de pauze door te brengen. En wat blijkt? Deze prettige daken worden ook steeds meer gebruikt voor werkbesprekingen. Door de informele sfeer die in een daktuin ontstaat, verlopen deze overleggen een stuk effectiever en wordt de band tussen collega’s versterkt.

Sedum

Een iets goedkopere optie om een dak aantrekkelijker en duurzamer te maken is het sedumdak. Een sedumdak is een dak waarbij de toplaag wordt gevormd door sedum. Dit vetplantje kan tegen een stootje en is daardoor de ideale bewoner van uw dak. Met een sedumdak wordt het binnenklimaat aangenamer, worden de gevolgen van hevige regen gedempt en draagt u bij aan een schonere lucht en betere biodiversiteit.

Aanleg sedumdak

Een sedumdak dat verkeerd is aangelegd kan namelijk gaan lekken, soms pas na enkele jaren. De kosten van herstel zijn hoog. Het aanleggen van een sedumdak is echt iets voor specialisten. Afhankelijk van het bestaande dak zullen de dakdekkers van Roofing Service Nederland een versteviging op uw dak aanleggen. Daarop brengen we een wortelwerend doek aan. Dit voorkomt dat wortelgroei tot lekkages leidt.

Dit worteldoek wordt afgedekt met een beschermingslaag en een drainagelaag. In de drainagelaag brengen we waterbuffers aan. Hier vormt zich tijdens regen een waterreservoir waar de plantjes in drogere periodes uit drinken.

Deze waterbufferende laag bedekken we vervolgens met een laag substraat. De dikte en precieze samenstelling van deze laag stemmen we uiteraard af op de gekozen beplanting. Nu is het slechts nog een kwestie van inzaaien (of planten) en wachten tot uw dak tot bloei komt.

Hoe lang het aanleggen van uw sedumdak duurt is afhankelijk van uw dakconstructie, de staat van het onderhoud en de oppervlakte van uw dak. Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen we u een ruwe indicatie geven van de kosten en tijdsduur van de verduurzaming van uw dak. Uiteraard wordt deze indicatie in de uiteindelijke offerte aangescherpt.

Roofing Service Nederland wil u graag helpen uw dak te verduurzamen. Neem contact op voor een afspraak met dé dakspecialist van Nederland. Wij beloven kwaliteit, vakmanschap en een transparante manier van werken.

Bezoek de website voor meer info : https://roofingservice.nl/sedumdak/