Xento
Image default
Woning en Tuin

Voegwerk laten uithakken door deze specialist

Zowel bedrijven als particulieren hebben er veel baat bij eens in de zoveel tijd hun gevels te renoveren door het voegwerk te laten uithakken en vervangen. De eerste indruk van een gebouw blijft namelijk bij veel mensen lang hangen en als men dan wordt geconfronteerd met afbrokkelende voegen, is dat natuurlijk niet ideaal. Toch is het vervangen van voegwerk geen eenvoudig klusje. Het is dan ook verstandig dit aan een ervaren bedrijf over te laten, zoals Van den Bogaart Gevelrenovatie en Voegwerken uit Volkel in Noord-Brabant.

Het herstellen van een gevel start met het voegwerk uithakken

Hoewel het voegwerk in een muurtje niet een hele cruciale rol lijkt te spelen, is niets minder waar. Het draagt namelijk niet alleen bij aan een verzorgde uitstraling, maar is ook belangrijk voor de stabiliteit van de gevel. De voegen zorgen ervoor dat er geen water tussen de stenen kan komen en deze dus ook niet te lang nat blijven. Zo wordt voorkomen dat de gevel beschadigd raakt en zo zijn stevigheid verliest. Toch zal de kwaliteit van het voegwerk langzaam maar zeker afnemen. Met name in Nederland hebben we veel te maken met zure regen en grote temperatuurverschillen. Dit zorgt ervoor dat de voegen poreus worden en steeds verder zullen afbrokkelen. Als gevolg hiervan zal het water zich makkelijker tussen de stenen kunnen nestelen en wordt de gevel steeds meer en meer aangetast. Voordat het zover komt, is het een goed idee om het voegwerk te laten uithakken, reinigen en vervangen.

Drie stappen die zij doorlopen

Van den Bogaart Gevelrennovatie en Voegwerken uit Volkel in Noord-Brabant is gespecialiseerd in gevelrenovatie en gaat hierbij als volgt te werk:

  1. Ze beginnen met het voegwerk uithakken met een speciale machine die het materiaal razendsnel in kleine stukjes hakt.
  2. Hierna worden de voegen met een hogedrukreiniger of door middel van sandwashing helemaal schoongemaakt en voorbereid op het nieuwe voegwerk.
  3. Tot slot wordt het nieuwe voegwerk zorgvuldig aangebracht.

Dankzij deze werkzaamheden kan jij gegarandeerd nog jarenlang genieten van een mooie en stabiele gevel.

https://bogaartgevelrenovatie.nl