Xento
Image default
Toerisme

Enduro avontuur in de Ardennen

Voor de echte liefhebber van crossmotoren is Enduro een van de mooiste bezigheden. Enduro is een vorm van rijden waarbij met opzet juist de technisch moeilijke en zware routes worden uitgezocht. Natuurlijk lenen de Ardennen zich hier uitstekend voor, echter is het altijd en overal mogelijk. Daarom zetten we de leukste en bekendste routes voor jou op een rijtje, zo krijg jij een echt Enduro Ardennen avontuur.

Saint-Ghislain – Celles

Deze lange route van maar liefst 207,44 kilometer heeft een groot aantal hoogteverschillen. Helaas is het overgrote deel van de route wel op verhard wegdek, maar liefst 98% asfalt. Het is echter wel een adembenemend mooie route en er is zeker mogelijkheid om voor onverharde wegen te kiezen. Er is dan wel altijd een grote kans dat deze afgesloten zijn. Al met al dus een mooie tocht, maar voor de echte Enduro rijders nog niet het gewenste ardennen avontuur.

Ardennes Enduro JVPG

Deze ietwat kortere route, met een lengte van 107,5 kilometer, heeft nog extremere hoogteverschillen dan voorgaande route. Daarnaast wordt er bij deze route ook meer gebruik gemaakt van onverharde wegen en je hebt zelfs nog de keus om volledig off road te gaan, al dan niet legaal. Voor de echte Enduro rijder is deze route wellicht een stuk interessanter.

Toer Vosselaar

Weer een wat langere route van maar liefst 120,48 kilometer. Deze route is ook voornamelijk off road en sommige stukken kunnen zelfs zeer droog en zanderig of juist zeer nat en slijkerig zijn. Met een lichtere motor is alles goed te doen, maar heb je een wat zwaardere dan kan het soms lastig worden. Voor de echte Enduro rijder zal dat vast geen probleem zijn.

https://indardennen.be/activiteiten/avontuur-plezier/