Xento
Image default
Woning en Tuin

Verschil passieve en actieve speakers

Tips bij de aankoop van een geschikte speaker

Enorm aanbod

Zoekt u nieuwe speakers, dan zal u al snel merken dat er een enorm aanbod bestaat. Er bestaan immers zeer veel verschillende luidsprekers, elk met hun eigen kenmerken. Zoekt u een specialist in geluidsapparatuur, moet u bij Audiogigant zijn. Hier vindt u een geschikte luidspreker voor elke doel. Van speakers tot versterkers en andere benodigdheden, hun assortiment is eindeloos. Op basis van uw wensen en gebruiksdoel, zal u bij Audiogigant dan ook steeds exact vinden waar u naar op zoek bent!

Verschil tussen passieve en actieve speakers

Om een correcte en weloverwogen keuze te maken, moet u allereerst beslissen of u een actieve of een passieve speaker wil. De aanwezigheid van een versterker is het grootste verschil tussen passieve en actieve speakers. Actieve luidsprekers komen namelijk telkens met een ingebouwde versterker, terwijl u voor passieve luidsprekers dan weer zelf een bijpassende versterker moet zoeken. Passieve speakers zorgen er zo voor dat u de set-up van de geluidsinstallatie volledig controleert en bedient. Het zijn dan ook vooral professionals die een passieve speaker kopen.

Wat is een subwoofer

Bij de aankoop van een nieuwe geluidsinstallatie is het ook zeker interessant om een subwoofer te overwegen. Wat is een subwoofer nu juist? Het gaat hier om een kleine speaker die voor een diepe spectaculaire bas zorgt, waardoor er een extra dimensie aan het geluid gegeven wordt. Ook hier wordt er een verschil tussen actieve en passieve speakers gemaakt. Actieve subwoofers zijn makkelijk op elke luidspreker aan te sluiten en krijgen dan ook meestal de voorkeur, zelfs al gaat u passieve speakers kopen.

Dé specialist in geluid

Bij Audiogigant vindt u diverse speakers van verschillende topmerken terug. Zo vindt u er kwaliteitsvolle apparatuur terug van onder andere Skytec en Power Dynamics. Vooral de producten van Power Dynamics staan bekend om hun betrouwbaarheid en hoge kwaliteit. Dankzij hun jarenlange ervaring en hun uitgebreid assortiment wordt Audiogigant niet voor niets als dé specialist in geluidsinstallaties beschouwd. Dankzij hun kwaliteitsvolle apparatuur zal u dan ook steeds van duidelijk en ruisvrij geluid genieten!

Bezoek de website voor meer info : https://audiogigant.nl/