Xento
Image default
Bedrijven

Een rolcontainer voor je afval

Als je je MKB afval wil afvoeren dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een rolcontainer of misschien zelfs wel meerdere. Een rolcontainer kan in principe door heel Nederland worden geleverd aan verschillende bedrijven en ondernemers. Het maakt daarbij niet uit in welke branche of sector je zit. Je kunt kiezen uit verschillende rolcontrainers, zo is er altijd wel een container die bij jou past. Ook kun je daarbij nog eens kiezen uit het formaat en je kunt kiezen hoe vaak de container wordt geleegd. Wanneer de container naar jouw locatie toekomt is dit geheel gratis. Ben je benieuwd naar de verschillende soorten rolcontainers? Lees dan verder, want in dit blog leggen we het graag kort even uit.

 

Restafval

De eerste container is er eentje voor restafval. Restafval is de meest voorkomende afvalsoort binnen bedrijven. Dit is afval dat inhoudelijk vergelijkbaar is met het huishoudelijke afval. In deze container mag geen papier, organisch, glasafval of vertrouwelijk papier.

 

Flessenglas

Een rolcontainer voor flessenglas kan ook. Als je een onderneming hebt waarbij je veel glasafval hebt is deze container aan te raden. Het glas kun je in de container gooien en wordt met het ophalen gerecycled. Zo weet je zeker dat je glas opnieuw gebruikt kan worden en je hoeft er zelf niet voor naar de glasbak te lopen. Handig.

 

Papier en karton

Als je als bedrijf veel papier en karton hebt dan is het handig om een rolcontainer hiervoor neer te zetten. Ook papier en karton wordt gerecycled. In de papiercontainer mag karton, maar ook oude boeken, kranten, tijdschriften en verpakkingsmateriaal.  

 

Vertrouwelijk papier

Als je vertrouwelijk papier hebt in een organisatie dat weg moet dan moet dit papier altijd vernietigd worden. Deze documenten mogen namelijk niet in handen van derden komen. Als je een rolcontainer hiervoor neerzet dan wordt er bij het ophalen van deze container gezorgd dat al het papier wat erin zit wordt vernietigd. Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar en je weet dus zeker dat alles weg is. Let op, want hier mag dus geen normaal papier en karton in. Wil je dat dan moet je de papier en karton container nemen.