Xento

okt 22 2019

Groenprojecten Madestein voor bomen kappen in Den Haag

Wilt u bomen laten kappen in Den Haag? Dan bent u bij Groenprojecten Madestein aan het juiste adres. Dit bedrijf is gevestigd in de regio Den Haag en heeft bijna 60 jaar ervaring in groenprojecten in alle soorten en maten. Het kappen van bomen is een heel ander proces op het platteland dan in steden zoals Den Haag. Relatief kleine ruimtes hebben meer veiligheidsvoorschriften en richtlijnen nodig om de veiligheid te waarborgen. Niet alleen zijn er meer mensen om op te letten, er is weinig ruimte om de takken en stam van de boom gecontroleerd te laten vallen. Kortom, bomen kappen in Den Haag vereist extra expertise en dat vindt u bij Groenprojecten Madestein.

Bomen kappen in Den Haag en stobbenfrezen

Bomen kappen in Den Haag is wat gecompliceerder door de kleinere ruimtes en daarom wordt de kniptechniek gebruikt. Hierbij gebruiken de werknemers van Groenprojecten Madestein een speciale knipmachine die gecontroleerd en veilig de takken van de boom knipt. Zo vallen ze niet ongecontroleerd van de boom maar worden ze op verantwoorde wijze geknipt en netjes op een stapel gelegd. Daarna wordt de boom gekapt en blijft er een stronk (stobbe) over. Vervolgens gaat het proces van stobbenfrezen van start. Hierbij wordt een freesmachine gebruikt om de overgebleven stronk tot wel een halve meter diepte te stobbenfrezen. Zo is er niets meer te zien van de boom die er voorheen stond en wordt het stuk grond weer als nieuw gebruikt.

Stobbenfrezen is snel en veilig

Bij bomen kappen in Den Haag is het niet veilig om met de zaag te dicht op de grond de boom te kappen. De kans om tegels te raken is geen risico dat genomen moet worden, het kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen. Stobbenfrezen is dan ook een snelle en veilige manier om de stronk toch te verwijderen. De freesmachine is in feite een arm met een speciale zaag dat de stronk als het ware versnipperd. Tot wel een halve meter onder de grond maakt de freesmachine gehakt van de desbetreffende boom. Zo gaat u direct verder met het vernieuwen van het stuk grond en heeft u geen zorgen over het terug groeien van de boom. Stobbenfrezen is dan ook een veelgebruikte vaardigheid bij Groenprojecten Madestein. 

Written by