Xento
Image default
Woning en Tuin

De tuin egaliseren is bij het aanleggen van een tuin altijd nodig

Wanneer u een nieuwe tuin gaat aanleggen moet u altijd eerst de tuin egaliseren. Het is echter een stap waar niet iedereen zich bewust van lijkt te zijn. Het zal dan ook niet de eerste keer zijn dat er een tuin wordt aangelegd zonder dat de tuin eerst geëgaliseerd wordt. Zonder de tuin te egaliseren de tuin aanleggen is echter vragen om problemen. Problemen met bijvoorbeeld de drainage wanneer de tuin eenmaal is aangelegd. Daarbij belemmert een niet geëgaliseerde tuin het proces om een tuin efficiënt en snel aan te leggen.

Waarom een tuin egaliseren?

Hierboven zijn al twee redenen gegeven waarom het egaliseren van een tuin nodig is. Allereest is het belangrijk om de afwatering te organiseren. Door een tuin te egaliseren en een klein verloop in de tuin aan te brengen wordt ervoor gezorgd dat het water goed weg kan lopen. Vaak is de afwatering naar de zijkanten van de tuin en naar de achterkant van de tuin gericht. Door de afwatering goed te regelen ontstaan er na het aanleggen van de tuin geen waterplassen.

Daarbij is het egaliseren van een tuin nodig om de tuin aan te kunnen leggen. Wanneer een hoveniersbedrijf de tuin gaat aanleggen is vrijwel altijd de eerste stap het egaliseren van de tuin. Door te tuin te egaliseren kunnen bijvoorbeeld de tuitegels, het terras, borders en een gazon aangelegd worden. Ook voor niveauverschillen in de tuin is het belangrijk om een tuin te egaliseren. Het egaliseren van een tuin dient dus twee doelen.

Hoelang duurt het egaliseren van een tuin?

Hoelang het in totaal duurt om een tuin te egaliseren is op voorhand niet te zeggen. Sommige tuinen moeten bijvoorbeeld eerst nog leeggehaald worden. Het leeghalen van de tuin is vaak onderdeel van het egaliseren van een tuin. Er zijn echter ook veel situaties, zoals bij het aanleggen van een tuin voor nieuwbouwwoningen, waarin de tuin al helemaal leeg is. In zo’n geval kan de tuin meteen geëgaliseerd worden. Daarbij speelt de grootte van de tuin een rol. Het egaliseren van een grote tuin duurt een stuk langer dan het egaliseren van een kleine tuin. Kortom, het egaliseren van een tuin kan een dagdeel, een volle dag of meerdere dagen duren.

Wat zijn de kosten voor het egaliseren van een tuin?

Ook wat betreft de kosten voor het egaliseren van een tuin is het eigenlijk vooraf niet te zeggen wat de kosten zullen worden. Dat heeft namelijk te maken met de twee eerdere genoemde factoren, namelijk de afmetingen van de tuin en of de tuin leeg is of niet. Daarbij spelen natuurlijk nog meer factoren een rol. Eventueel de voorrijkosten die een bedrijf in rekening brengt en het uurtarief van het bedrijf. Ook de wens voor niveauverschillen speelt een rol bij het bepalen van de kosten. Het egaliseren van een tuin kan dan ook tussen de 200 en de 1000 euro kosten.

Goedkoop een tuin egaliseren

Omdat het egaliseren van een tuin een dienst is is het mogelijk om de dienst op een goedkope manier te laten uitvoeren. Bij diensten is het namelijk vrij eenvoudig om de prijzen te vergelijken. U kunt bijvoorbeeld bij verschillende bedrijven een offerte aanvragen en de offertes met elkaar vergelijken. Zo ziet u al snel welk bedrijf u tuin op een goedkope manier voor u kan egaliseren. U kunt uw opdracht ook op een kluswebsite plaatsen. Omschrijf daarbij goed wat uw wensen zijn en benoem de eerder besproken factoren. Zo kunnen de bedrijven voor u de prijs berekenen. Ook bij dergelijke websites is het vaak mogelijk om offertes te ontvangen. In andere gevallen ontvangt u een prijs per uur en dient u zelf de rekensom uit te voeren.

Bezoek de website voor meer info :