Xento
Image default
Particuliere dienstverlening

Relatietherapie in Breda: uitleg over het traject

Denkt u erover na om relatietherapie in Breda te gaan volgen? Daarvoor kunt u terecht bij Psychologie Praktijk Floor. Gevestigd aan de Kwekerijstraat in Breda kunt u hier vlot terecht voor hulp bij uw specifieke relatieproblemen. Voor afspraken bent u in deze praktijk welkom op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur, maar ook in de avonduren op dinsdagen.

Samen werken naar een oplossing

Kiest u voor relatietherapie bij Psychologie Praktijk Floor in Breda, dan gaan u en uw partner samen met een psycholoog in gesprek om zo de onderliggende oorzaken van de strubbelingen die u ervaart bloot te leggen. Problemen kunnen liggen bij communicatie, maar onder andere ook op het gebied van intimiteit of vertrouwen. Een doel tijdens de therapie is elkaar beter leren begrijpen en accepteren. Daarnaast wordt gewerkt aan concrete oplossingen voor de problemen die u ervaart. Zo werkt u samen naar een oplossing.

Een behandelplan op maat

Als u relatietherapie wilt volgen bij Psychologie Praktijk Floor in Breda, dan kunt u zich telefonisch aanmelden of via de website. Hierop wordt een intake gepland voor u en uw partner. Op basis van dit intakegesprek stelt de psycholoog een verslag en behandelplan op, afgestemd op de relatieproblematiek die u ervaart. De aandacht ligt op de kijk van de problemen van u beiden. Het komt namelijk voor dat deze kijk van elkaar afwijkt. De behandeling wordt vervolgens afgestemd op alle problemen die tijdens het intakegesprek naar voren komen.

Plan in het begin wekelijks een gesprek in

Meestal is het gunstig in het begin wekelijks een gesprek te plannen. Gaandeweg het traject kunt u het geleerde toepassen in uw dagelijks leven. Om u hiertoe de tijd en de ruimte te geven, kan de gespreksfrequentie teruggeschroefd worden. Als de volledige behandeling is afgerond, volgt in de meeste gevallen een follow-up na 6 tot 8 weken. In deze follow-up komt de actuele stand van zaken binnen de relatie aan bod, maar ook de eventuele aspecten waar aandacht voor nodig is.

https://www.psychologiepraktijkfloor.nl/