Xento
Image default
Beauty en verzorging

Een massage pistool verkleind de kans op grote blessures

Door de coronapandemie zijn veel sporters op zichzelf aan gewezen. De sportscholen zijn dicht. Dit zorgt ervoor dat mensen veel minder sporten. Dit is niet goed voor de gezondheid van de sporters en eigenlijk van alle Nederlanders. Met name voor de sporters schuilt hierin ook een gevaar. Doordat zij minder sporten worden de spieren slapper. Wanneer er dan straks weer meer mag worden deze waarschijnlijk weer volledig belast. De druk op de spieren wordt dan dus weer groter. Dit zorgt ervoor dat de kans op blessures enorm toeneemt. Dit is een groot gevaar. Voor een sporter met een goede carrière kan een zware blessure vaak funest zijn. Veel sporters kunnen zich niet meer vol geven. Ze zijn namelijk elke keer weer bang dat die oude blessure weer op zal spelen. Dit wil je natuurlijk.

Een eerste aanbeveling

Je kunt twee dingen doen om een ernstige blessure te voorkomen. Zo kun je er als eerste voor kiezen om thuis wat oefeningen te doen. Vaak zijn er wel trainingsschema’s in omloop een gebaseerd zijn op een specifieke tak van sport. Dit zorgt er dan voor dat jij als hardloper weet welke oefeningen je  moet. Vervolgens kun je ook vaak zien hoe lang je elke oefening moet doen.

De laatste aanbeveling

Een volgende oplossing is het gebruik van een massage pistool. Met een massage pistool zorg je er namelijk voor dat je werkt aan het herstel van je spieren na de inspanning. Het massage pistool zorgt met korte trillingen er namelijk voor dat je spieren even kort wakker geschud worden. Wanneer je dit combineert met tijdig douchen weet je zeker dat je de kans op een grote blessure enorm verkleind. Toch moet er gezegd worden dat je langzaam moet opbouwen. Pak dus niet teveel hooi op je vork!

https://web-wings.nl/