Xento
Image default
Gezondheid

Zorgverzekering immigrant

Als u (tijdelijk) voor werk in Nederland verblijft, dan is het belangrijk om direct een zorgverzekering af te sluiten. Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om een basisverzekering af te sluiten, zodat u gedekt bent voor de meest noodzakelijke zorg. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten, zodat uw zorgverzekering aansluit op uw zorgbehoeften. Het kan lastig zijn om als buitenlander een goede zorgverzekering te vinden. Daarom is HollandZorg er speciaal voor mensen die tijdelijk in Nederland komen wonen en werken. Wij doen er alles aan om het afsluiten en stopzetten van een zorgverzekering immigrant zo eenvoudig mogelijk te maken.

HollandZorg verzekering afsluiten

Voordat u een zorgverzekering bij HollandZorg kunt afsluiten, moet u zich eerst inschrijven bij de gemeente waar u gaat wonen in Nederland. U ontvangt dan een Burgerservicenummer, dat u nodig heeft om onder andere uw zorgverzekering af te kunnen sluiten. U kunt dit zelf regelen, maar dit kan vaak ook geregeld worden door uw werkgever. Komen er gezinsleden mee naar Nederland? Dan is het belangrijk dat zij ook een zorgverzekering afsluiten. U kunt bij HollandZorg een passende zorgverzekering afsluiten voor alle gezinsleden. Natuurlijk helpen wij u hier graag bij. En heeft u kinderen jonger dan achttien jaar? Dan hoeven ze geen premie te betalen.

EHIC kaart

Wanneer u een zorgverzekering afsluit, ontvangt u altijd een zorgpas, waarop uw verzekeringsgegevens vermeld staan. Bij HollandZorg is uw zorgpas ook meteen uw European Health Insurance Card, ofwel EHIC kaart. Hiermee worden de kosten vergoed voor noodzakelijke zorg, als u tijdelijk in het buitenland verblijft. De pas is geldig in de EU, EER-landen en Zwitserland. Houd er wel rekening mee dat u niet in alle landen dezelfde vergoeding ontvangt voor uw zorgkosten. Op de website van de Europese Commissie kunt u hierover meer informatie vinden. U kunt ook altijd contact met ons opnemen, zodat we u verder kunnen helpen.

Bezoek de website voor meer info : https://www.hollandzorg.com/nl