Xento
Image default
E-Books

The Good e-reader 6.8 inch

The Good e-reader 6.8 inch

In 2016 is er een crowdfunding campagne begonnen voor de ontwikkeling van een e-reader van 13.3 inch met een scherm waarop ook getekend kan worden. Dit werd een groot succes en als opvolger is er nu ook een crowdunfindg campagne gestart op Kickstarter voor een kleinere variant. Voor de meeste mensen was 13.3 inch erg groot. Dus nu komt er ook een kleinere aan, met een scherm van 6.8 inch. Dit komt overeen met de maten voor de middenmoot e-readers van Kobo en Kindle. Ook deze nieuwe good e-reader is voorzien van een WACOM scherm, zodat je ook hier met gestures en met een stylus op je apparaat kan werken. Het maken van aantekeningen en highlights was nog nooit zo makkelijk. Verder is het ook mogelijk om Android apps op de e-reader te installeren.


Scherm en software

De meeste e-readers geven je een gelimiteerde functionaliteit en ben je meestal gebonden aan één bedrijf. Hier gaat deze nieuwe e-reader tegenin. Het scherm is een volledig touchscreen waarop het nog nooit zo fijn is geweest aantekeningen te maken. Deze aantekeningen kunnen later ook opgeslagen worden op de computer. De e-reader draait op Anroid 4.0 en heeft een interne geheugencapaciteit van 32gb. Dit is in tegenstelling tot de e-readers van Kobo en Kindle, waar 4gb de norm is, een forse vooruitgang. Dit is ook nodig aangezien je op deze e-reader kunt tekenen en dit meer ruimte inneemt dan alleen tekst boeken en wat highlights.

Bescherming

Tot nu toe is het nog niet duidelijk wat voor een hoesjes er uit zullen komen voor de e-reader en of deze ook de sleep and wake up functie ondersteund. De verwachting is wel, dat net zoals bij Kobo hoesjes, het mogelijk gaat zijn om verschillende hoesjes vast te klikken aan het apparaat. Snel genoeg zullen ook voor deze e-reader hoesjes uitkomen.

Aantekeningen maken

Huidige e-readers zijn vaak te langzaam om op een fatsoenlijke manier aantekeningen te maken. Met de Good e-reader kun je met een stylus aantekeningen maken op de e-reader en dit voelt alsof je schrijft op papier. Dit is meer vergelijkbaar met gewone tablets. Het is ideaal voor mensen die gewend zijn om lekker met de pen wat aantekeningen te maken bij het boek of wanneer complexere aantekeningen gemaakt moeten worden die niet getypt kunnen worden. Het biedt dus het beste van twee kanten: geen fysieke boeken, maar toch het gemak van papier aangezien je gewoon dingen kunt opschrijven.

Apps

In een speciale app winkel kun je allerlei apps vinden die goed te gebruiken zijn op een apparaat met een e-ink scherm. Dit zorgt er voor dat wanneer je een app download dat je er ook daadwerkelijk van verzekerd bent dat deze app werkt.

Prijs

De e-reader is niet goedkoop. Voor een prijs van CA$ 269, zo’n 182 euro, ben je trotse eigenaar van deze vooruitstrevende e-reader.

Bezoek de website voor meer info :