Xento
Image default
Auto's en Motoren

BPM besparen op uw motorfiets

BPM besparen op uw motorfiets

De aanschaf van een motor is een grote investering, en een van de kosten die daarbij komt kijken is de BPM motor. BPM (of “belasting over personenauto’s en motorrijwielen”) is de Nederlandse belasting die geheven wordt over het bezit van een auto of motor. Het betalen van BPM kan duur zijn en er zijn manieren om je totale kosten te verlagen, zodat je minder hoeft te betalen. Als je een motorfiets bezit in Nederland, lees dan verder voor meer informatie over hoe je geld kunt besparen op je BPM

Hoe je geld kunt besparen op je BPM motor

De eerste manier om geld te besparen op je BPM is door een gebruikte motorfiets te kopen in plaats van een nieuwe. Het bedrag aan BPM dat je betaalt is gebaseerd op hoeveel je voertuig waard was toen het nieuw was, waarbij rekening wordt gehouden met hoe oud de motor nu is. Bovendien zijn motoren ouder dan 25 jaar vrijgesteld van het betalen van BPM! Het is altijd belangrijk om in gedachten te houden dat tweedehands kopen betekent dat je extra voorzorgsmaatregelen moet nemen bij het inspecteren van de staat van de motorfiets voordat je een aankoopbeslissing neemt.

Een andere manier om geld te besparen op je BPM is door gebruik te maken van een speciale BPM taxateur. Deze experts zijn bekend met het proces van het bepalen van de BPM-kosten, en kunnen je helpen de best mogelijke deal te vinden. Ze geven je ook advies over hoe je je aankoop kunt optimaliseren om geld te besparen op je BPM.

Tot slot, als u geld wilt besparen op uw BPM motor, maar geen risico wilt nemen door te kopen of het risico wilt lopen om mogelijke kostenverlagingen mis te lopen, zijn er andere opties. Een optie is leasen in plaats van kopen; op deze manier hoeft u alleen te betalen voor het deel van de tijd dat u de motor daadwerkelijk gebruikt – wat uiteindelijk aanzienlijk minder kan zijn dan wat het u zou kosten om direct te kopen en de volledige belasting te betalen (inclusief BPM motor). Een andere optie is investeren in elektrische motoren (ja, ze bestaan); elektrische motoren worden minder belast dan traditionele benzine motoren omdat ze milieuvriendelijk zijn

Conclusie

Als het erop aankomt, zijn er veel opties beschikbaar om het bedrag dat u aan BPM motor moet betalen bij de aankoop van een motorfiets in Nederland te verminderen. Van het kopen van tweedehands motoren en het profiteren van de kennis van een BPM taxatie, tot leasen of investeren in elektrische voertuigen – er is echt voor elk wat wils! Dus ga er op uit en begin met het besparen van geld! Neem nu contact op met BPMTotaal.nl.

https://www.bpmtotaal.nl/bpm-motor/