Xento
Image default
Aanbiedingen

Wat is je woning waard?

Weet jij hoeveel je woning waard is? Waarschijnlijk heb je jouw huis jaren geleden gekocht en weet je precies te herinneren hoeveel je huis toen kostte. Maar hoeveel is het nú waard? Een betrouwbare taxatie levert je het antwoord.

Dat is leuk om te weten, bijvoorbeeld om erover te kunnen opscheppen bij verjaardagsfeestjes. Maar er zijn nog een paar andere, meer serieuze, redenen waarom je jouw woning door een makelaar/taxateur zou moeten laten taxeren.

WOZ en OZB

De Onroerend Zaak Belasting (OZB) is gebaseerd op de waarde van je woning volgens de WOZ. Wanneer je het gevoel hebt dat jouw woning veel te hoog is aangeslagen, kun je met een betrouwbare WOZ-taxatie bezwaar maken om je OZB-bedrag te verlagen.

Opstalverzekering

Wanneer je een eigen huis hebt, is een opstalverzekering noodzakelijk. Deze keert uit wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt. Vaak wordt dan uitgegaan van de herbouwwaarde. Een taxateur weet precies hoe je deze waarde berekent. Met de taxatie in de hand weet je precies hoe hoog je jouw woning moet verzekeren en voorkom je dat je onderverzekerd bent, of teveel premies betaald.

Nodig voor financiering

Wanneer je een huis wilt kopen, is het sowieso verplicht om de woning te laten taxeren. Een geldverstrekker zal namelijk nooit bereid zijn een lening te verstrekken wanneer er geen taxatierapport van een betrouwbare taxateur is.

Taxatie Westervoort

Wanneer je je woning laat taxeren, is het belangrijk in zee te gaan met een erkend taxateur uit de regio. Alleen iemand in de regio is namelijk op de hoogte van alle specifieke omstandigheden die voor de waardebepaling van het huis van belang zijn.

Voor woningen in de omgeving van Westervoort (bij Arnhem)is Bolck Makelaardij  de aangewezen taxateur.

Bolck Makelaardij is al ruim een kwart eeuw actief op de woningmarkt in de regio. De makelaars en taxateurs van Bolck weten dus precies waar ze het over hebben.

Bolck Makelaardij is een familiebedrijf. Dat merk je in de manier waarop je als klant behandeld wordt. Bij Bolck is persoonlijke aandacht en heldere, betrouwbare communicatie een kernwaarde.  Dat maakt dat Bolck Makelaardij in Westervoort de perfecte partner is voor jouw taxaties.

Bezoek direct onze website, of neem contact met ons op voor een afspraak.

Bezoek de website voor meer info : https://www.bolckmakelaardij.nl/makelaardij/makelaar-westervoort/