Xento
Image default
Dieren

Veel voorkomende ziektes bij honden

Net zoals mensen kunnen honden ook ziektes krijgen. Zorg daarom altijd als je iets ziet aan je hond of als hij zich anders gedraagt dat je naar de dierenarts gaat, zoals bijvoorbeeld naar de dierenarts in Geldrop. Het afweersysteem van een hond, vooral van een jonge hond, is niet optimaal. Om die reden zijn er helaas bij honden talloze aandoeningen te constateren. Tegen de veelvoorkomende aandoeningen bij honden kun je je hond inenten. Het wordt aangeraden om je hond in te enten tegen hondenziekte, hondsdolheid, Pravo, kennelhoest, leverziekte en de ziekte van Weil.

 

Soorten ziektes

Er zijn veel verschillende ziektes zoals je al hebt gezien. Hier werken we ze wat verder uit. Maar vergeet nooit om meteen naar de dierenarts in Geldrop te gaan als je iets raars opmerkt. De hondenziekte: de hondenziekte is een virus dat symptomen als diarree, hoesten, niezen, een loopneus en een oogontsteking kan veroorzaken. Hondenziekte is één van de gevaarlijkste aandoeningen bij honden. Deze ziekte veroorzaakt ontstekingen in de darmen en in het hersenvlies. Het is belangrijk om bij het constateren van deze symptomen direct langs een dierenarts in Geldrop te gaan. De hondsdolheid: hondsdolheid is een infectie die gevaarlijk is voor alle zoogdieren. Ook voor mensen dus. Hondsdolheid is te herkennen aan symptomen als verlamming van spieren, gedragsverandering (meestal agressie), watervrees en hallucinaties. Hondsdolheid wordt overgebracht via speeksel, dus het risico op besmetting van andere honden of mensen is erg groot.

 

Hoe bescherm je je hond tegen ziektes?

Het is verstandig om jaarlijks met je hond een bezoek te brengen aan de dierenarts voor een vaccinatie en een gezondheidscontrole. Inenting oftewel een vaccinatie helpt bij het opbouwen van weerstand zonder dat de pup echt ziek hoeft te worden. Om de opgebouwde weerstand vervolgens in stand te houden wordt de inenting herhaald. Zo zorgt u ervoor dat de gezondheid van uw hond op peil blijft. Een gezonde hond is een blije hond. Omdat er verschillende ziektes op de loer liggen, kunt u uw hond laten inenten tegen de meest voorkomende infecties.

Dankzij vaccinaties komen levensbedreigende ziektes zoals hondenziekte, besmettelijke leverziekte en Pravo in Nederland gelukkig weinig voor.

https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/dierenarts-geldrop/