Xento
Image default
Bedrijven

3 originele en leuke tips voor promotiemateriaal op een evenement

Organiseert u binnenkort een evenement of staat u als bedrijf op een evenement? Dan zal u vast daar staan om promotie te doen. Hiervoor kunt met mensen in gesprek en visitekaartjes uitdelen, maar er zijn ook andere mogelijkheden. De meest bekende is wel het uitdelen van promotiemateriaal. Dit kan zeer effectief zijn, maar wel als u het op een goede manier aanpakt. Hoe doet u dat? Dat bespreken we in dit artikel, daarnaast krijgt u ook nog drie leuke en originele tips over het uitdelen van promotiemateriaal.

Waar moet promotiemateriaal aan voldoen?

Promotiemateriaal uitdelen kan een zeer effectieve manier van  marketing zijn, als u het goed doet. Zo is het goed om naar de kwaliteit van de artikelen te kijken die u uitdeelt. Een slechte kwaliteit pen, tas of kledingstuk wordt snel niet meer gebruikt en ook sneller weggegooid. Dit materiaal is niet ideaal voor de lange termijn. Dat brengt ons meteen bij het tweede punt en dat is dat u het beste voor promotiemateriaal kan kiezen die mensen mogelijk lang kunnen gebruiken. Denk aan tassen, petjes en kwalitatief goede pennen bijvoorbeeld. De promotie zal langer werken, en het is ook mogelijk dat andere mensen het logo onder ogen komen te zien. Nu je weet waar je vooral voor moet kiezen is het natuurlijk ook leuk om even drie leuke tips op een rijtje te zetten.

Opvouwbare tasjes

Misschien niet het meest originele promotiemateriaal, maar wel zeer effectief. Opvouwbare tasjes bedrukken met logo en uitdelen kan zeer goede promotie zijn. In de praktijk blijkt dat tasjes minder snel worden weggegooid, en het geeft je de mogelijkheid om nog iets anders erbij te geven. Voor op een beurs is dit product ook ideaal. Er zullen veel bedrijven zijn met producten die worden uitgedeeld en die komen dan allemaal in uw tasjes. Als mensen naar huis gaan met deze tasjes zullen andere dus niet de producten in het tasje zien, maar alleen uw tasje met een logo van het bedrijf.

Telefoonaccessoires

Naast tasjes zijn telefoonaccessoires ook een goede manier om aan promotie te doen. Zo kunt u denken aan hoesjes voor de telefoon, maar ook een telefoonhouder of een powerbank is een mooi cadeau om te geven. Dit zijn producten die door veel mensen meermaals worden gebruikt. Het is ook mogelijk om uw logo op deze artikelen te plaatsen. Daarnaast zijn deze artikelen ook iets wat zakelijker en kunnen dus goed van pas komen op een zakelijke beurs of evenement.

Seizoenartikelen

Staat u op een zomers evenement? Dan is het ook leuk om iets zomers cadeau te doen. Zo kunt u denken aan bijvoorbeeld een luchtbed met het logo van het bedrijf erop, of kunt u denken aan een petje of zonnebril. Dit zijn allemaal items die mensen misschien wel gaan gebruiken op openbare plekken waardoor het bedrijf weer in de picture komt. Ook voor in de winter kunt u bepaalde items aanschaffen, denk bijvoorbeeld aan een thermofles met logo of handschoenen en muts met logo van het bedrijf.