Xento
Image default
ZZP

Kiezen voor een hypotheek voor ZZP

Een hypotheek voor ZZP afsluiten wanneer je als zelfstandig ondernemer werkt, is misschien wel een heel goed idee. Met de hypotheken van tegenwoordig is het namelijk wel mogelijk om als ondernemer gewoon een huis te kopen. Daarvoor heb je dan wel een specifieke hypotheek nodig die aansluit op jouw manier van leven en werken. Het is dus zaak om bij een echte kenner aan te kloppen. Die kan je helpen om te zorgen dat je precies de juiste stappen zet om tot een goede lening te komen om een woning te kunnen kopen.

Passend bij jouw inkomen

Wat vooral belangrijk is als het om een hypotheek voor ZZP gaat, is dat het past bij het soort inkomen dat jij verdient. Dat is namelijk flexibel. De ene maand verdien je veel meer dan de andere. Dat komt ook doordat het kan verschillen hoeveel opdrachten je in een maand hebt. Daarom is het ook zaak om te zorgen dat alles wat hier een rol in speelt ook wordt meegewogen in de manier waarop je hypotheek is opgesteld. Bij echte specialisten zijn daar tegenwoordig ook mogelijkheden voor. Zorg dus dat je weet wat er mogelijk is om te kunnen lenen.

Hulp bij het berekenen

Ook voor een ZZP’er is het natuurlijk wel belangrijk dat de kosten goed te dragen zijn. Daarom is het slim om hulp bij het berekenen van de hypotheek voor ZZP te vragen. Daardoor kan je precies inzien wat verantwoord is en wat je juist niet moet doen. Er wordt daarbij naar het netto inkomen dat je in de afgelopen drie jaar uit je onderneming hebt gehaald gekeken. Het wordt dan vaak zo gezien dat er een gemiddelde van deze drie jaar wordt genomen. Dat is dan de basis om je maximale hypotheek op te bouwen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Het is goed om te weten wat je mogelijkheden zijn als je een hypotheek voor ZZP zoekt. Dat betekent in ieder geval dat je goed in kaart moet hebben hoe je in de afgelopen 3 jaar hebt gepresteerd met je onderneming. Wanneer je dat goed voor ogen hebt, dan kan je aan de hand daarvan met een adviseur kijken wat allemaal wel en niet kan. Je weet bijvoorbeeld direct hoe hoog je maximale hypotheek is en wat je verder nog nodig hebt om te bepalen welke woningen je nu wel kunt kopen en welke juist niet.

Anders dan andere hypotheken

Let wel op. Een hypotheek voor ZZP is anders dan andere soorten hypotheken die op de markt te krijgen zijn. Het is juist zo dat deze is aangepast aan de zaken die in jouw leven spelen, zoals bijvoorbeeld onregelmatigheden in werk en inkomen. Daarom is het juist zo dat dit het soort hypotheek wat zo goed aansluit op wat jij nodig hebt. Het is zeker ook zo dat je hiermee in jouw situatie beter af bent dan met andere soorten hypotheken. Alle reden om daar aandacht voor te hebben als je op zoek gaat naar financiering voor je woning.

 

Op zoek naar een ZZP hypotheek? FinaForte is specialist op dit gebied.

 

Gerelateerde artikelen

De beste keus voor exclusieve sieraden is sterling zilver .

Wanneer moet je je boeken terugbrengen naar Nederland

Urenregistratie online bespaard kostbare tijd