Xento
Image default
Zorg

Tips voor een goed herstel na een ooglidcorrectie

Wanneer er net een ooglidcorrectie is uitgevoerd, is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Een goed herstel na zo’n ingreep is namelijk erg belangrijk. In deze blog wordt er meer verteld welke stappen er ondernomen moeten worden om het herstel zo goed mogelijk te laten verlopen.

 

Rust, rust en nog eens rust

Na een operatie voor een ooglidcorrectie in Den Haag is het natuurlijk altijd belangrijk dat er voldoende rust wordt genomen. Vooral de eerste 24 uur na de behandeling is het van belang dat er volledige rust genomen wordt. Dit betekent dus op het bed of de bank liggen en alleen opstaan zodra dit echt daadwerkelijk nodig is. Probeer daarnaast ook zo min mogelijk te praten en het telefoongebruik te beperken. Als er gehoest moet worden, probeer dit dan zo rustig mogelijk doen. Een aantal dagen na de operatie kan er weer een kleine wandeling gemaakt worden en is het mogelijk om lichtjes huishoudelijke taken uit te voeren. Het is echter belangrijk om geen intensieve taken uit te voeren. Dus til niets en probeer zo min mogelijk te bukken. Wanneer er een lekkere, ontspannende douche genomen moet er rekening gehouden worden met dat de plekken rondom de ogen niet nat worden. Dit geldt voor de directe waterstroom, maar ook voor de stoom wat onder een warme douche ontstaat. 

 

Probeer zonlicht te vermijden

Het wordt vaak aangeraden om zo min mogelijke blootstelling aan zonlicht te hebben na de operatie. Draag dan ook zo vaak mogelijk een zonnebril zodat het litteken beschermd kan worden van een felle zon. Daarnaast is het uiteraard belangrijk om zonnebrand te gebruiken.

 

Slaap met een verhoogd hoofdeinde

Tijdens het slapen is het aangeraden om met een verhoogd hoofdeinde te slapen. Vooral de eerste paar dagen na de operatie is dit een belangrijke tip voor een goed herstel. Stapel bijvoorbeeld twee kussens op elkaar op om zo een verhoging te creëren. Na het ontwaken is het van belang om rustig op te gaan staan en niet snel te gaan handelen. Geef het lichaam de tijd om wakker te worden, vooral na een heftige ingreep.

 

Probeer zwelling te voorkomen door ijspacks

Om een zwelling te voorkomen na een ooglidcorrectie kan er gebruik worden gemaakt van ijspacks. Wikkel bijvoorbeeld een aantal ijspacks in een theedoek en leg deze op de ogen. Hierdoor zal de zwelling verminderd worden.

 

Pas op met alcohol en sigaretten gebruik

Tot slot is het van belang om op te passen met het consumeren van alcohol na het uitvoeren van een ooglidcorrectie. Alcohol werkt natuurlijk bloed verdunnend en zal ervoor kunnen zorgen dat er nabloedingen ontstaan. Ook het roken van sigaretten of sigaren wordt afgeraden. Roken kan zorgen voor infecties, wat uiteindelijk resulteert in een langzamer herstel.

 

https://ooglift.nl/ooglidcorrectie-den-haag/