Xento
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wanneer biedt een Arbeidsdeskundig onderzoek uitkomst?

Met behulp van een Arbeidsdeskundig onderzoek van ADXpert wordt onderzocht hoe groot de kans is dat een zieke medewerker na zijn of haar herstelperiode nog ingezet kan worden op de vertrouwde eigen functie. Meestal zal dit zijn wanneer de betreffende medewerker al langere tijd zijn of haar werkzaamheden niet kan uitvoeren. Maar beter is het natuurlijk om als werkgever niet te lang te wachten met een Arbeidsdeskundig onderzoek. Immers geeft zicht op de toekomst en de wetenschap dat je als (tijdelijk) arbeidsongeschikte medewerker binnen het vertrouwde bedrijf weer aan de slag kan, rust. Daarnaast kan die rust, die zekerheid, die duidelijkheid kan zijn of haar herstelperiode aanzienlijk bevorderen.

Wie voert een Arbeidsdeskundig onderzoek uit?

Een Arbeidsdeskundig onderzoek wordt uitgevoerd door een Arbeidsdeskundige. Bij Adxpert staat een team van experts voor u klaar. De Arbeidsdeskundige is een expert in de sociale, maatschappelijke, juridische en financiële aspecten van verzuim en arbeidsongeschiktheid. De arbeidsdeskundigen van Adxpert onderzoeken welke stappen zowel de werkgever als de medewerker kunnen nemen om een verantwoorde terugkeer in het arbeidsproces te bevorderen.  

Mogelijkheid 1 bij een Arbeidsdeskundig onderzoek

Prioriteit van een Arbeidsdeskundig onderzoek is toch het onderzoek om te bezien of de arbeidsongeschikte medewerker na zijn of haar herstelperiode weer terug kan keren op de oude werkplek. Eventueel met de nodige aanpassingen. Het is van belang dat zowel de werkgever als de medewerker daar een goed gevoel bij hebben. Wanneer onverhoopt blijkt dat de arbeidsongeschikte medewerker na herstel het vertrouwde werk niet meer kan uitvoeren, dan onderzoeken de experts van Adxpert samen eventuele andere mogelijkheden. Dat kan zijn een nieuwe werkplek binnen dezelfde organisatie.  Dat brengt ons dan gelijk bij de volgende mogelijkheid.

Mogelijkheid 2 bij een Arbeidsdeskundig onderzoek

Het kan echter ook zijn dat na een Arbeidsdeskundig onderzoek blijkt dat de arbeidsongeschikte medewerker na zijn of haar herstelperiode absoluut niet kan terugkeren op de oude en vertrouwde werkplek. Maar dat er ook geen geschikte nieuwe werkplek gevonden kan worden binnen dezelfde organisatie. In deze situatie helpt Adxpert de werkgever en de medewerker bij het zoeken naar een nieuwe werkplek buiten de vertrouwde organisatie. In dat geval zal er een re-integratietraject gestart worden om te zoeken naar een nieuwe baan bij een geheel andere organisatie.

Bezoek de website voor meer info :