Xento
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een inkoopadviesbureau kan een spend analyse voor u maken

Een spend analyse van een inkoopadviesbureau is een goede eerste stap als u meer inzicht wilt krijgen in de inkomsten en uitgaven van uw bedrijf. Door middel van moderne software kan een grondige analyse van uw onderneming gemaakt worden. Deze managementinformatie geeft te allen tijde een helder inzicht in de contracten met leveranciers, hun prestaties, en de punten waarop winst te behalen is – of kosten te besparen zijn. Het is de basis voor de juiste beslissingen voor uw organisatie.

Een spend analyse door een inkoopadviesbureau

Veel bedrijven nemen een inkoopadviesbureau als Grippr in de arm om een spend analyse te maken. Het doel daarvan is om de bedrijfsvoering en het inkoopproces te professionaliseren, maar ook om waar mogelijk te besparen. Ook het bijhouden van en inspelen op veranderingen is alleen mogelijk met een goede analyse.

Hoe ziet een spend analyse eruit?

Aan de hand van moderne software verzamelen inkoopadviesbureaus informatie over uw bedrijf. Door die informatie op de juiste manier te categoriseren in een spend analyse, wordt duidelijk hoe uw leveranciersbestand eruit ziet, en hoe uw leveranciers presteren. Dit legt de basis voor besparingen in de supply chain.

Beoordelen van de rapportage

Een inkoopadviesbureau helpt u niet alleen met het verzamelen en categoriseren van data, maar ook met het interpreteren ervan. Hoe verhouden de leveranciers zich ten opzichte van elkaar? En zijn er mogelijkheden om te besparen? Vaak komen er verrassende dingen uit, waarmee uw inkoopproces in verregaande mate gestroomlijnd kan worden.

Een investering in de toekomst

Een spend analyse uit laten voeren door een inkoopadviesbureau is tijdrovend, maar erg nuttig voor uw onderneming. U kunt dit het beste zien als een investering. Aan de hand van een spend analyse krijgt u een kritische blik naar de toekomst, en kunt u de juiste beslissingen nemen voor uw bedrijf.