Xento
Image default
Woningen

Vijf simpele ideeën om je muur op te leuken

Een gezellig ingerichte ruimte begint bij een leuke muur. Naast een gezellig kleurtje of mooi behangetje op de muur zijn er nog tal van dingen die je kunt doen om jouw huisje helemaal van jou te maken. Dit zijn vijf simpele dingen om je muur mee op te leuken.

Wandpanelen

In plaats van die standaard verf of een behangetje, kun je ook een deel van de muur bedekken met mooie wandpanelen. Wandpanelen van hout zijn altijd mooi en geven ontzettend veel sfeer aan bijvoorbeeld de slaapkamer. Bedek niet alle vier de muren met wandpanelen, maar ga voor één muur of een deel van de muur.

Foto’s

Foto’s zijn natuurlijk bij uitstek de manier om een persoonlijke stempel te drukken op jouw inrichting. Je kunt het simpel houden en je favoriete foto’s inlijsten en ophangen. In een tienerkamer is een fotoslinger heel speels en daarnaast kun je er ook voor kiezen om je favoriete foto groot te laten afdrukken op canvas en bijvoorbeeld boven de bank te hangen.

Prikborden

In de keuken, de werkkamer of slaapkamer zijn prikborden een leuke, speelse en enigszins retro manier om niet alleen leuke wenskaarten op te hangen, maar ook flyers van evenementen die je niet mag vergeten, brieven van de tandarts of boodschappenlijstjes.

Muurcirkels

Muurcirkels zijn eigenlijk hele simpele dingen. Het zijn een soort schilderijen of posters, maar dan in de vorm van een cirkel. Je kunt ze kopen als stickers, of als houten panelen die je aan de muur kunt bevestigen. De keuze uit prints is oneindig en je kunt er ook voor kiezen om een eigen foto of print op de muurcirkel te laten afdrukken. Een hele originele en speelse manier om iets leuks van je muur te maken.

Posters

Tot slot stikt het van de leuke posters waarmee jij je huis kunt opleuken. Zeker ingelijste posters kunnen er heel tof uitzien, dan heb je helemaal geen duur schilderij meer nodig. Kies voor drie of vier kleine posters die je verspreid over de muur ophangt, of ga voor een grote eyecatcher. Van je favoriete artiest tot een leuk schilderij, alles is wel op een poster te vinden.