Xento
Image default
Bedrijven

Zo houd je inbrekers buiten de deur

Inbrekers hebben zo hun trucjes om je huis binnen te komen, maar wij geven jou de tips om hen buiten te houden. Deze simpele dingen maken je huis al een stuk onaantrekkelijker voor indringers.

Iemand thuis?

Stel, je zou zelf een huis moeten kiezen om je slag te slaan, welke zou je dan sowieso al links laten liggen? Juist, de huizen waar iemand thuis is. Althans, alsof het lijkt dat er iemand is. Inbrekers hebben zo hun manieren om te weten of je thuis bent, of dat je wellicht op vakantie bent. Ze steken bijvoorbeeld kranten of papiertjes in je brievenbus. Steekt het papiertje na een dag of twee nog in de bus? Grote kans dat je op vakantie bent en daarmee is de kust veilig voor de dieven. Stel je bent een paar dagen weg, laat dan iemand de post uit de brievenbus halen. Als je een oprit hebt, kun je ook aan je buren aanbieden om hen daar een keer hun auto te laten parkeren.

Ga je gewoon een avondje uit? Laat dan een lichtje aan. Je hoeft natuurlijk geen poppenspel op te zetten à la Home Alone om te suggereren dat iemand thuis is. Met een schemerlampje wordt de kans al kleiner dat inbrekers jouw huis opzoeken.

Alles op slot

Ja, er zijn verschillende soorten inbrekers: sommige plannen hun inbraak goed en lopen misschien al dagen in je buurt rond. Zij houden veel meer in de gaten en kijken verder dan je voordeur. Ze weten bijvoorbeeld hoe ze via de tuin in je huis kunnen komen. Zet daarom je prullenbakken weg, zodat ze deze niet gebruiken als een opstapje en laat een slotenspecialist kijken naar de mogelijkheden voor je achterdeur en schuurdeur. Heel vaak zijn er ook ‘spontane’ inbrekers die het via de voordeur proberen, bijvoorbeeld met een pinpas of hengel. Een slotenspecialist heeft betere sloten, waardoor inbreken onmogelijk wordt.

https://slotenspecialistlimburg.nl/