Xento
Image default
Woningen

Situaties waarin een vloercoating een uitstekende keuze is

Als jij gek bent op het naadloze- en egale uiterlijk van een gietvloer, dan is een vloercoating in sommige gevallen een heel handig alternatief. Een vloercoating wordt niet onder de gietvloeren geclassificeerd, maar heeft wel een soortgelijk uiterlijk. Het is veel goedkoper dan een gietvloer en ook sneller te plaatsen. Daar staat wel tegenover dat de coating veel minder lang meegaat dan een gietvloer. Hier vind je drie situaties waarin het beter is om voor een coating te kiezen dan voor een gietvloer.

Een vloercoating voor op je gietvloer

Als je al een gietvloer hebt, is een coating dé manier om deze te renoveren. Een vloercoating is namelijk een kleurlaag die over de huidige vloer wordt aangebracht. Gietvloeren bestaan uit meerdere lagen terwijl vloercoatings vaak in één keer worden aangebracht. Heb jij een gietvloer die tekenen van slijtage gaat vertonen, zoals krasjes en deukjes? Dan kun je deze met een coating weg laten werken. Je blaast je oude gietvloer weer nieuw leven in en kunt er zelfs een andere kleur aan geven, mocht je dat willen. Met een coating gaat je vloer weer zeker 5 tot 10 jaar mee en kun je de levensduur dus nog langer maken. Het is een ideale manier om een huidige gietvloer te renoveren, op te knappen, te repareren en weer tot leven te brengen.

Een tijdelijke vloer

Er zijn ook situaties waarin je geen duurzame en dure gietvloer nodig hebt, maar waarin je liever kiest voor een tijdelijke oplossing. Een vloercoating gaat ongeveer 5 jaar mee en dat is soms voldoende. Als je bijvoorbeeld een appartement wilt verhuren voor de korte huur, dan kun je deze met een mooie coating een hele speciale vloer geven. En dat zonder dat je daar te veel geld aan uit moet geven. Heb jij een vloer nodig voor de korte termijn en niet voor de lange termijn, dan is een vloercoating een uitstekende manier om een luxe vloer te creëren die je na een aantal jaren weer gemakkelijk kunt vervangen.

Een beperkt budget

Het is geen geheim dat gietvloeren aan de dure kant zijn. Voor die prijs krijg je dan wel veel voordelen terug, plus een vloer die tientallen jaren mee kan gaan, maar je moet die uitgave wel hebben. Kun je je deze kosten (nog) niet veroorloven, dan is een vloercoating een uitstekend goedkoper alternatief. Daarbij heb je dan ook veel minder overlast, omdat het geen dagen duurt voordat je vloer klaar is. Het leuke van deze optie is dat je de behandeling na 5 jaar ook weer gewoon kunt herhalen en je vloer op die manier weer 5 jaar extra kunt geven.

Wel of niet een coating kiezen

De keuze voor een vloercoating is uiteraard volledig aan jou. Hier heb je alvast enkele situaties gekregen waarin het zeker een goed idee is. Bekijk al je opties en je maakt vast een weloverwogen beslissing.