Xento
Image default
Woningen

PVC vloeren klikken of plakken?

Wanneer je ervoor gekozen hebt om PVC vloeren in huis te leggen, dan is het vooral zaak om op zoek te gaan naar de juiste vorm. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor vloeren die je kan klikken. Ook zijn er opties om te plakken. Voor je bepaalt wat voor jou de juiste keuze is, is het goed om eerst eens te bekijken wat de verschillen en overeenkomsten zijn. Zo wordt het namelijk net wat makkelijker om de juiste keuze te maken. Op deze plek vind je meer informatie om je keuze net wat gemakkelijker te maken.

De belangrijkste verschillen kennen

PVC vloeren die klikken zijn gemakkelijk te leggen. De stroken zijn flexibel en zijn allemaal voorzien van een kliksysteem. Dat kan je dus heel simpel zelf leggen. Je hoeft alleen maar de stroken te leggen en in elkaar te klikken. Voor je het weet heb je de hele vloer dan gelegd. Dankzij het kliksysteem vallen ze dan wel heel gemakkelijk in elkaar. Het verschil met plaksystemen is natuurlijk dat het plakken veel meer tijd en nauwkeurigheid van je vraagt. Dat is belangrijk om te weten, want als je dit niet hebt, kan dit ongunstig uitpakken bij het leggen.

Kenmerken van kliksystemen

PVC vloeren met het kliksysteem hebben bepaalde kenmerken. Zo zijn de stroken of tegels die je klikt altijd wat dikker. Dit kan bijvoorbeeld komen door de ondervloer die nodig is om alles te laten passen. Daarnaast is het gemakkelijk te monteren, maar net zo gemakkelijk te demonteren. Je kunt hier dus zelf mee doen en laten wat je wilt. Het is de manier waarop je zorgt dat je vloer er altijd goed uitziet en precies aan jouw wensen voldoet. Het is voor veel bewoners dan ook de ideale optie om voor te gaan voor de woning.

Kenmerken van plakvloeren

Ook PVC vloeren die je plakt hebben bepaalde kenmerken. Zo is het bijvoorbeeld zo dat je de vloer er eerst helemaal egaal voor moet maken, anders hecht het niet goed. Het plakken moet je ook nog eens met specifieke lijm doen die hiervoor bedoeld is. Het is belangrijk om scherp te zijn op het leggen. Het kan er strakker uitzien, maar dan moet het wel professioneel worden gelegd. Het is daarom vaak ook zo dat van deze vorm wordt gezegd dat het beter door specialisten gedaan kan worden. Het is wel van belang om daar rekening mee te houden.

Passen bij eigen specifieke wensen

Of je PVC vloeren die je klikt of plakt kiest, hangt ook af van specifieke wensen die je zelf hebt. Wil je vooral gemak en comfort? Dan is klikken altijd het beste systeem om voor te kiezen. Ben je echter juist iemand die meer voor de mooie look gaat, dan is de dunne vloer die je extra strak kunt plakken natuurlijk de betere optie om voor te gaan. Voor sommige zaken zijn beide keuzes geschikt. Denk aan vloerverwarming, geluidsisolatie en onderhoudsgemak. Daar hoef je de keuze dus ook niet op te baseren. Dat maakt het makkelijker kiezen.

Lees verder op LAB21.nl.