Xento
Image default
Beauty en verzorging

Naar de sauna? Neem hier eens een kijkje

Ben jij ook zo’n liefhebber van de geneugtes des levens? Een van de fijnste bezigheden om optimaal van het leven te genieten, is geregeld een sauna bezoeken. Een sauna heeft veel lichamelijke en geestelijke voordelen te bieden. In dit blog lees je wat geregeld saunabezoek zo aangenaam maakt, welke voordelen dit heeft en hoe je je goed kunt voorbereiden op prettige bezoekjes aan de sauna. Doe er je voordeel mee en geniet optimaal van al het fijns van moderne sauna’s. Voordat we ingaan op de vele pluspunten van saunagebruik, zoomen we eerst in op de juiste voorbereiding. Je moet namelijk zorgen dat je over het juiste badgoedtextiel beschikt als je naar de sauna gaat. Wat heb je hiervoor allemaal nodig qua textiel en andere accessoires?

Bereid je goed voor op jouw saunabezoek: deze kleding en accessoires mag je niet missen!

Als je een saunafan bent en graag in deze wellnessomgeving tot rust komt, is het verstandig om je goed voor te bereiden en ervoor te zorgen dat je de juiste benodigdheden meeneemt. Ten eerste heb je natuurlijk een lekker comfortabele badjas nodig, die je in de sauna kunt gebruiken. Als je op zoek gaat naar fraaie en heerlijk zachte sauna badjassen, valt er gelukkig genoeg te kiezen bij kledingwinkels en textielspeciaalzaken. Veel vrouwen zullen blij worden van badjassen die gemaakt zijn van 70% bamboe viscose en 30% katoen, omdat deze materiaalverhouding garant staat voor een optimaal comfort. Deze unieke en lekker zittende badjas, die beroemd is vanwege het waterabsorberende vermogen, kun je kopen via Badgoedtextiel.nl, een van de grootste aanbieders van badkleding en badtextiel in Nederland. Zoek je een extra dunne badjas voor in de sauna die volledig van katoen is gemaakt, dan raden we je de badjas voor dames aan. En er zijn natuurlijk nog veel meer fraaie badjassen verkrijgbaar voor hem of voor haar.

Naast een goede badjas voor in de sauna, is het verstandig om een kwalitatief hoogstaande set slippers te kopen. Kies voor slippers met goede antislipzolen, zodat je in de vochtige omgeving van sauna’s niet kunt uitglijden en je kunt bezeren, blesseren of verwonden. Ga dus voor speciale saunaslippers, die voorzien zijn van een extra sterk profiel onder de zolen. Een van de populairste soorten slipper voor in de sauna, zijn de grijze slippers. Deze slipperset is niet alleen lekker zacht, met een fijne pasvorm. Prettig is ook dat ze voordelig zijn geprijsd.

Ten slotte heb je een set handdoeken nodig, zowel gewone handdoeken als hamam handdoeken. Ook hier raden we je aan om te gaan voor speciaal ontworpen hamam handdoeken voor in de sauna. Je bent dan namelijk verzekerd van het best mogelijke comfort! Een van de beste opties vinden wij zelf de lekker grote bamboe hamam handdoek in de kleur antraciet, wederom van het bekende merk Z.IIR. Deze handdoek heeft afmetingen van 90 cm bij 185 cm. Maar natuurlijk kun je ook gewoon zelf kijken in de collectie van een textielspecialist en jouw favoriete handdoek(en) kopen bij een speciaalzaak!

Waarom saunabezoek een verstandige keuze is: de voordelen voor lichaam en geest!

Wie geregeld naar een sauna gaat, doet zichzelf daarmee in lichamelijke en psychische zin een hoop plezier! Fysiek gezien is saunabezoek om meerdere redenen gezond. Uit onderzoek is gebleken dat een saunabezoek van ongeveer een kwartier ervoor zorgt dat je minstens 300 tot wel 400 calorieën verbrandt. Het bezoeken van een sauna helpt dus om af te vallen. Verder is de sauna goed om je lichaam te laten detoxen, ofwel ontgiften. Giftige stoffen en ziektemakers worden uit het lichaam gefilterd en afgevoerd. Verder stimuleert een sauna pakken de bloedsomloop, wat gunstig is voor je organen. Wil je trouwens je weerstand een flinke boost geven? Kies dan voor een Finse sauna! Ook zijn sauna’s goed voor je huid. Je hui wordt er mooier, stakker en stralender van. Ten slotte profiteren saunabezoekers geestelijk en mentaal van hun hobby. In de sauna kun je alle zorgen even van je afzetten en kom je gewoon helemaal tot rust.

Meer weten over saunabezoek, saunatextiel en een goede voorbereiding?

Wellicht weet je inmiddels genoeg over hoe je je goed kunt voorbereiden op een saunabezoek en van welke voordelen je dan geniet. Is dat niet zo? Neem dan gerust contact op met een ervaren expert op dit gebied. Je kunt dan alle vragen stellen die nog op je lippen branden. Maar bovenal adviseren we je om de komende tijd gewoon lekker te relaxen en genieten van de vele voordelen van saunabezoek!

https://badgoedtextiel.nl/