Xento
Image default
Woningen

Glas plaatsen bij een nieuwe woning

Wanneer u een huis gaat bouwen, dan moet u op een bepaald moment ook aan kunnen geven wat voor soort glas u wilt hebben. Er wordt tegenwoordig minimaal voor dubbel glas gekozen. Zelfs drievoudig glas wordt al regelmatig gebruikt. Door het gebruik van meervoudig glas bereikt u dat u minder energie gaat gebruiken om uw woning te verwarmen. Met de steeds maar duurder wordende energie is dat een goede manier om te bezuinigen. Wanneer u nog moet gaan bouwen, kunt u aan de aannemer doorgeven dat u dubbel glas wilt hebben. Wanneer de aannemer dat weet, dan kan hij daarmee rekening houden. De sponningdiepte bij een raamkozijn voor dubbel glas is dieper, dan voor enkel glas.

Glas vervangen bij een bestaande woning

Wanneer u al langer in huis woont dat nog enkel glas heeft, dan loont het de moeite om dat glas te vervangen voor dubbel glas. Daarvoor moet u wel een goede aannemer nemen die samenwerkt met de glaszetter. Wanneer u definitief besloten heeft om dubbel glas te gebruiken, zal de aannemer met de glaszetter contact opnemen. Hij zal aangeven dat de glaszetter glas moet vervangen bij een bestaande woning. De glaszetter zal langskomen om de maten op te meten. Hij zal ook aan de aannemer doorgeven wat de sponningdiepte moet worden. Zodra het glas bij de glaszetter binnen is, zal hij dat doorgeven aan de aannemer die, dan op de afgesproken datum ervoor zorgt dat de glaszetter het glas kan plaatsen. Het enkel glas is dan verwijderd en de sponningen zijn uitgefreesd. Deze manier van werken is niet zo kostbaar, dan wanneer ook alle kozijnen moeten worden vervangen.

Het vervangen van de kozijnen

Wanneer tijdens het inspecteren van de kozijnen blijkt dat er veel rotte plekken zijn, zal de aannemer nieuwe kozijnen moeten maken in de werkplaats. Zodra hij daaraan begint, natuurlijk met de goedkeuring van de bewoner, geeft de aannemer de maten door aan de glaszetter. De glaszetter zal, dan het dubbel glas bestellen. Wanneer de kozijnen klaar zijn en het glas is binnen, dan kan er over worden gegaan tot het vervangen van de raamkozijnen. Omdat de aannemer nooit in een dag alle kozijnen kan vervangen, zal hij de geplaatste ‘s avonds dichtmaken. De aannemer zal aangeven wanneer de glaszetter het dubbel glas kan gaan plaatsen. De ramen moeten gemakkelijk in de sponning passen, zodat er speling overblijft voor het glas. Het glas zal uitzetten als het warm wordt. Is er niet voldoende speling, dan kan het glas stukspringen. Daar wordt vooraf rekening mee gehouden. Het glas kan worden besteld bij de glashandel in Weert. De glashandel in weert kan snel alle soorten glas leveren en heeft u vragen, dan kunt u even contact opnemen.

https://akkerglas.nl/glashandel-weert/

Gerelateerde artikelen

Vind uw droomhuis bij IQ makelaars in Apeldoorn

Situaties waarin een vloercoating een uitstekende keuze is

Uw verhuizing perfect geregeld met een verhuisbedrijf uit Rotterdam