Xento
Image default
Woning en Tuin

Woninginterieur: zo breng je de natuur in huis

Het is hartstikke leuk om je woning zelf te gaan inrichten. Iedereen heeft zo zijn eigen wensen en favoriete interieurstijlen. Het kan zijn dat je veel van de natuur houdt, wat is er dan beter dan de natuur in je woninginterieur te verwerken. We gaan je in dit artikel een aantal ideeën geven om de natuur in huis te brengen, dus lees zeker verder!

Natuurlijke materialen

Als je voor meubels gaat kijken, probeer dan eens te kijken naar meubels van natuurlijke materialen zoals hout. Zoals de naam het eigenlijk al zegt, je brengt zo de natuur letterlijk in huis door middel van meubels van natuurlijke materialen. Een houten tafel kopen is misschien een idee of een tafel waarin hout is verwerkt. Een epoxy tafel kopen is dan misschien een idee. Naast houten meubels kan je ook met natuurlijke materialen je huis decoreren. Leg bijvoorbeeld een kokosmat neer als vloerkleed of beplak een muur met grasmatten.

Haal planten in huis

Je had deze waarschijnlijk al zien aankomen, maar haal planten in huis! Planten zijn de meest makkelijke en snelle manier om de natuur in huis te brengen. Er zijn super veel planten waar je voor kunt kiezen. Heb je bijvoorbeeld geen groene vingers? Haal dan planten die weinig verzorging nodig hebben zoals de Yucca. De Yucca ken je misschien al wel, dit is een plant met langwerpige groene bladeren. Het is de perfecte plant voor in de woonkamer of keuken om een hoekje op te vullen. Het is een stoere plant en hij is erg makkelijk te verzorgen. Als je een aantal weken vergeten bent om water te geven, is het geen probleem. Heb je geen zin in planten? Er zijn buiten meer dan genoeg bloemen te vinden. Pluk er een paar en zet ze in een glaasje water op je salon- of keukentafel. Zo heb je leuke decoratie en wat natuur in huis.

Ga voor natuurtinten

Een andere manier om meer een natuurlijke look in huis te krijgen, is om gebruik te maken van natuurkleuren. Verf bijvoorbeeld een muur groen of behang je muur met een tropische afbeelding. Je kan ook bij het kopen van decor en meubels in het kleurenpalet van de natuur blijven. Het kopen van decor met een afbeelding van de natuur is ook een idee!