Xento
Image default
Beauty en verzorging

Hoe kan je sterke en gezonde nagels laten groeien?

Mooie en gezonde nagels zijn niet alleen een teken van goede hygiëne, maar ze zijn ook een blik op je gehele gezondheid. Als je al langere tijd worstelt met broze of zwakke nagels hoef je niet te vrezen, want je bent niet de enige. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om je nagels te versterken en te laten groeien. In deze blog gaan we een aantal handige tips delen om sterke en gezonde nagels te bevorderen.

Eet een gebalanceerd dieet

Je gehele lichaam heeft voedingsstoffen nodig om te groeien en gezond te blijven. Dit geld dan ook voor je nagels, want zij hebben voedingsstoffen nodig om te groeien en sterk te blijven. Het is belangrijk dat je een gevarieerd dieet eet wat rijk is aan proteïnen, vitamine E, biotine, ijzer, zink en omega 3 vetzuren. Deze voedingsstoffen dragen bij aan de gezondheid van je nagels en bevorderen de groei ervan.

Hydrateer je nagels

Net zoals je huid en haar hebben je nagels hydratatie nodig. Breng regelmatig nagelriemolie of een vocht inbrengende crème aan om uitdroging te voorkomen. Het gebruik van nagelriemolie helpt ook bij het verzachten van de nagelriemen, wat de nagelgroei bevordert.

Knip je nagels op de juiste manier

Gebruik altijd een scherpe nagelknipper en knip je nagels recht af. Vermijd het knippen van nagels in een hoekige vorm, omdat dit kan leiden tot ingegroeide nagels. Vijl je nagels zachtjes om scherpe randen te verwijderen en voorkom dat ze gemakkelijk kunnen breken.

Bescherm je nagels

Zo kan je handschoenen dragen bij huishoudelijke klusjes en tijdens het tuinieren om je nagels te beschermen tegen schade door chemicaliën en ruw werk. Daarnaast is het belangrijk om nagelbijten en nagelriemplukken te vermijden, want dit zorgt ervoor dat je nagels verzwakt worden. Zo worden tijdens het nagelbijten heel veel bacteriën verspreid over je vingers. Dit zorgt ervoor dat er infecties kunnen plaatsvinden die ervoor kunnen zorgen dat je nagels geïnfecteerd raken.

Beperk het gebruik van nagellak en nagellakremover

Hoewel nagellak je nagels mooi kan maken is het ook mogelijk dat bepaalde soorten nagellak of nagellak removers schadelijke chemicaliën bevatten. Het is aan te raden om het gebruik van deze producten te beperken. Zo kan je ervoor kiezen om nagellak te gebruiken op basis van water of zonder schadelijke chemicaliën, maar je kan er ook voor kiezen om nepnagels te laten plaatsen. Zo kan je ervoor kiezen om magnetic nails te plaatsen, want dan kom je niet in aanraking met deze stoffen.