Xento
Image default
Woning en Tuin

Wat is een loodgieter?

Bij het woord loodgieter denk je waarschijnlijk direct aan de loden pijpen, die in het verleden tot 1960, gebruikt werden als waterleiding. Veel van deze waterleidingen zijn inmiddels vervangen. Geschat wordt dat circa 100.000 tot 200.000 woningen nog loden leidingen hebben. Omdat men ontdekt heeft dat het drinken van leidingwater uit deze leidingen niet goed is voor zwangere vrouwen en kleine kinderen omdat er lood in het water zit, worden huiseigenaren tegenwoordig aangeraden de loden leidingen te laten vervangen. Specialist in het verwijderen van leidingen en het vakkundig aanleggen van nieuwe leidingen is de loodgieter. Hij vervangt je loden leidingen voor kunststof leidingen, waardoor je het water uit de kraan weer veilig kunt drinken. In de binnenstad van Amsterdam zullen zeker nog oude woningen zijn die dergelijke leidingen nog niet vervangen hebben. Het is aan te raden om deze onveilige leidingen op korte termijn te laten vervangen. Loodgieter Amsterdam kan je hierover adviseren en deze werkzaamheden vakkundig voor je uitvoeren.

Wat doet Loodgieter Amsterdam?

Een loodgieter doet nog veel meer. Als gespecialiseerd vakman in de installatietechniek kan hij alle sanitair voor je aanleggen. Kranen, wasbakken en w.c’s met alle bijbehorende leidingen voor je plaatsen en ook voor onderhoud en reparatie kun je bij de loodgieter terecht. Daarnaast is de loodgieter gespecialiseerd in het plaatsen, repareren en onderhouden van verwarmingsinstallaties. Voor het plaatsen van een nieuw cv systeem met alle bijbehorende leidingen is de loodgieter de aangewezen vakman. Als een installatie niet goed geplaatst wordt zullen er problemen zijn bij het functioneren. Door een allround en vakkundig loodgieter in de arm te nemen, die alle benodigde vakkennis en jarenlange ervaring in huis heeft en dergelijke installaties op de juiste wijze installeert, kom je niet voor dat soort problemen te staan. Je kunt na de installatie veilig gebruik maken van je cv ketel. Datzelfde geldt voor je airco systeem. Ook je airco systeem, bijna een must nu de zomers steeds warmer worden, kun je door de loodgieter laten plaatsen.

Alle service bij acute problemen

Naast de aanleg en het onderhoud van je installaties kunnen zich ook acute problemen voor doen. In de loop der tijd kan een leiding verstopt raken door het ophopen van vet en etensresten. Een leiding kan dichtslibben, het water loopt niet meer weg. Of de wasbak in de badkamer loopt niet meer leeg terwijl jij je tanden staat te poetsen, omdat de afvoer gaandeweg is dichtgeslibd met zeepresten, haren en dergelijke. Het begint koud te worden en de verwarming vertoont kuren of slaat niet meer aan of de wc raakt verstopt. Zeker bij een kapotte verwarming op een koude winterdag of een overlopende wc heb je dringend hulp nodig. Dan is het heel plezierig dat de loodgieter dag en nacht bereikbaar is en 24 uur per dag langs komt als dat noodzakelijk is. En natuurlijk bel je de loodgieter ook als je lekkage hebt. Daklekkage na een storm moet snel verholpen worden om grotere schade te voorkomen. De dakgoot kan in de herfst verstopt raken door bladeren waardoor lekkage ontstaat. Allemaal zaken die Loodgieter Amsterdam, specialist op als deze gebieden, op kan lossen. Zij leveren alle service en zijn dag en nacht bereikbaar.

https://www.loodgieter-amsterdam.net/