Xento
Image default
Bedrijven

5 dilemma’s tijdens een verbouwing

Een goede indeling maken in je huis is best ingewikkeld. Een architect uit Arnhem kan daar al vaak bij helpen, maar hij gaat je gegarandeerd de volgende dilemma’s voorleggen om tot een perfect ontwerp te komen.

Het aantal slaapkamers

Vóór de verbouwing begint is het goed om te bepalen hoeveel slaapkamers je nodig hebt. Misschien heb je er maar twee nodig, maar moet er ook nog ruimte zijn voor een studeerkamer of een extra opslagruimte.

Indeling van de badkamer

De indeling van de badkamer is net zo belangrijk als de rest van het huis. Wil je een lekker ligbad? Dan heb je meer ruimte nodig dan bij een douchecabine. Misschien heb je een groot gezin en is het iedere dag een wedstrijd wie het eerst mag douchen of de tanden poetsen. Twéé wasbakken in plaats van één kan al een uitkomst zijn.

kookeiland of niet

Een kookeiland in de keuken is een heuse trend. Het is tevens een blikvanger in je huis. Bedenk of je hiervoor de ruimte hebt. Wees ook eerlijk tegen jezelf en de architect uit Arnhem: als je niet vaak in de keuken bent, is zo’n leefkeuken met kookeiland wel iets voor jou?

Je huis en de toekomst

Bedenk waar je over een jaar of vijf á tien behoefte aan hebt en vertel dit aan je architect in Arnhem. Verwacht je gezinsuitbreiding, dan is het handig om je huis kindvriendelijk te maken. Tevens moet je dan rekening houden met meerdere slaapvertrekken. Ga je juist genieten van je oude dag? Dan is het goed om daar ook rekening mee te houden. Een ruime inloopdouche past dan misschien beter dan een ligbad.

Functie van de zolderruimte je boft als je beschikt over een grote zolderruimte en daar moet je gebruik van maken. Het is de ideale plek voor een extra slaapkamer, kantoorruimte of speelplek.

https://www.ihcarchitects.com/architect-arnhem/