Xento
Image default
Woning en Tuin

Waarom je een rolsteiger niet kunt missen als je gaat klussen

Wie vaker dan eens erop uitgaat om klussen op hoogte aan te pakken, kan uiteraard niet zonder goed materieel en de juiste gereedschappen. Naast goede beschermende kleding heb je als klusser op hoogte uiteraard een betrouwbare steiger nodig om je werk te kunnen doen. Maar wat is er precies zo belangrijk aan een kwalitatief goede steiger? En waarom moet je bij je steiger ook sterke wielen voor onder je rolsteiger kopen bij Rolsteiger.net? In dit blog gaan we in op de voordelen van rolsteigers en het belang van goede, bijhorende rolsteiger wielen.

Een rolsteiger maakt schilderen op hoogte een stuk gemakkelijker

Wie geregeld schilderwerk op hoogte uitvoert, kan ervoor kiezen om dat te doen op een ladder. Veel mensen met weinig kluservaring gebruiken nog steeds een ladder om bijvoorbeeld hun kozijnen op de bovenverdieping te verven, of het gevelbeschot. Het nadeel van een ladder is echter dat je weinig flexibel bent en slechts een beperkt bereik hebt in de breedte. Schilder je vanaf een steiger, dan kun je een groter oppervlakte bestrijken. Daarbij is het prettige aan een goede rolsteiger en passende wielen dat je op het steigerplatform plek hebt om spullen en accessoires te plaatsen. Verfblikken, je kwasten, schuurpapier, doeken en andere benodigdheden kun je zo gemakkelijk kwijt. Anders dan bij een ladder hoef je niet telkens omhoog en omlaag om spullen te pakken. En dat scheelt je natuurlijk een hoop tijd en energie.

Veiligheid gaat voor alles bij rolsteigers

Een rolsteiger met sterke wielen dat je als klusser of bouwvakker kiest voor een optimaal veilige en betrouwbare steiger. Je koopt een officieel goedgekeurde steiger, waarmee je op de gewenste hoogte of hoogten jouw werk veilig kunt uitvoeren. In elk geval een stuk veiliger dan op een gemiddelde ladder. Moderne steigers hebben namelijk valbeveiliging aan de randen, op twee hoogten, die de kans op ongelukken minimaliseren.

Een rolsteiger die past bij jouw werk

Prettig aan een rolsteiger kopen voor je werk of voor een klus, is dat je een steiger op maat kunt kopen of huren voor elk type klus. Bij professionele steigerbedrijven is er veel keuze aan soorten en typen steigers. Laat je goed voorlichten en ga voor kwaliteit!