Xento
Image default
Bedrijven

3 trucs voor een succesvolle loopbaan in de ict-wereld

Een ict’er hoort van alle markten thuis te zijn. Heb jij technische skills en ben jij op zoek naar ict vacatures? Probeer dan de volgende kwaliteiten te benadrukken en je vind snel je droombaan.

Het juiste cv

Uiteraard moet je de juiste kennis en vaardigheden hebben om in aanmerking te komen voor bepaalde ict vacatures. Nog belangrijker zijn je zogenoemde soft skills, oftewel je karaktereigenschappen. Veel werkgevers zijn op zoek naar een bepaald type, maar als je zelfstandig aan de slag wilt zijn deze ook belangrijk. Werkzaam zijn als webdeveloper vraagt bijvoorbeeld de nodige creativiteit. Ook moet je communicatief sterk zijn en besluiten durven nemen. Maar het meest verwachten ze van jou dat je op de hoogte bent van de nieuwste technologische ontwikkelingen en dat je hier binnen no time mee overweg kan.

De kennis van de juiste programma’s

Als ICT’er moet je verstand hebben van de nodige softwareprogramma’s en technische vaardigheden hebben. Momenteel zijn Python, React en Angular. Zoek je tussen ict vacatures vooral naar werk als developer? Dan moet je natuurlijk goed overwegkunnen met Javascript, HTML en CMS-systemen. Vanwege robotisering zijn ook veel bedrijven op zoek naar mensen die verstand hebben van automatiseringsprogramma’s. Denk aan SAP, ISO en Scrum. Tevens is het een pré als je weet hebt van risicobeheer en informatiebeveiliging.

Spreid je kansen in het werkveld

Je kunt eindeloos veel kanten op als je op zoek bent naar ict vacatures. Je kunt aan de slag als programmeur of als JavaScript ontwikkelaar. Ook kun je ervoor kiezen om je te specialiseren tot webdesigner, waarbij je je vooral bezig houdt met de front-end van een site of applicatie. Meer kans heb je als je aan de slag gaat als een ‘fullstack-developer’, die verantwoordelijk is voor zowel de front- als back-end van applicaties.

https://www.ictvacatures.me/