Xento
Image default
Woning en Tuin

Overstroming in huis! Loodgieter moest er aan te pas komen

Gisteren had ik voor het eerst sinds ik in mijn nieuwe huis zat een loodgieter nodig. Lees meer over wonen en de werkzaamheden van een loodgieter op onze blog: www.woning-en-interieur.nl.

Keuken onder water

Het had de afgelopen week ontzettend veel gehoosd. De regen kwam met pijpenstelen uit de lucht dus ik zat lekker knus binnen voor een groot gedeelte van de week, lekker weg van al dat water. Totdat het water naar mij toe kwam. Het was een normale ochtend, de regen tikte lekker tegen het raam en ik ging naar beneden voor een kop koffie. Ik loop de trap af, doe de deur open, en plons. Plons? Ik kijk omlaag en…de keuken staat blank. Het water gorgelde rustig omhoog via de gootsteen, die al tot het randje vol zat, vloeide over het aanrecht en drupte op de keukenvloer. Paniek!

Loodgieter inschakelen

Het eerste wat ik deed, na schone sokken aandoen, was met alle doekjes die ik kon vinden het water op mijn vloer wegwerken in een emmer. De volgende stap was de hulp inschakelen van een specialist: de loodgieter bellen. Nadat ik de situatie had uitgelegd verzekerde hij me dat hij zo snel mogelijk langs zou komen om me uit de brand, nou ja, overstroming, te helpen. Dat was in ieder geval een geruststelling. Toen ging ik verder aan het werk om te redden wat er te redden viel aan eten in de keukenkastjes waar het water was binnengedrongen. Zo werd het een lange, aanhoudende strijd tussen mij en het water dat maar niet wou ophouden met stromen.

Loodgieter laat op zich wachten

Het was al halverwege de middag toen ik me realiseerde dat ik zo’n vier uur geleden de hulplijn had ingeschakeld bij de lokale loodgieters. Die zo snel mogelijk langs zouden komen. Niet dus. Bij het tweede telefoontje werd me haastig verzekerd door mijnheer de loodgieter dat ze me niet vergeten waren, maar werden overspoeld door soortgelijke klachten uit de regio en mijn papiertje simpelweg verdronken was in alle andere klachten. Inmiddels had ik de situatie al redelijk onder controle en gaf ik aan dat de hulp niet meer nodig was. Heb je voor het eerst een loodgieter nodig, komen ze niet eens opdagen. Maar ik had in ieder geval wel eigenhandig een crisissituatie afgewend. Daar kon ik toch wel mooi trots op zijn, terwijl ik eindelijk mijn zuurverdiende kopje koffie opdronk aan het einde van de middag.

Bezoek de website voor meer info :