Xento
Image default
Woning en Tuin

Met HK living verovert Dutch Design de wereld!

Voor degenen die het nog niet weten: de H en K van HKliving komen van de achternamen van de oprichters. Emiel Hetsen en Sander Klaver begonnen in 2008 met het ontwerpen van unieke woonartikelen. Ze lieten en laten zich nog steeds inspireren door stijlen uit het verleden. Tegelijkertijd zijn ze helemaal in het hier-en-nu; ze gebruiken de modernste technieken en materialen. Het assortiment HKliving artikelen op Deens.nl is breed opgezet. Je vindt er cappuccino mokken, retro zitbanken, hangstoelen, fluffy plaids, aardewerk lampvoeten, hanglampen, kussens met prints, badmatten enzovoort. Ons oog viel vandaag op een ronde eettafel van gerecycled teakhout. Deze houtsoort komt van de Tectona Grandis, een boom die oorspronkelijk alleen in Zuidoost-Azië groeide. Tegenwoordig zie je ‘m overal in de tropen. Teak is vrijwel onderhoudsvrij en deze eigenschap maakt deze houtsoort zo geschikt voor meubels. De HKliving tafel heeft een rustgevende, natuurlijke uitstraling. Het dikke tafelblad en de drie forse poten zorgen voor veel stevigheid. Wist je trouwens dat een ronde tafel minder plaats in neemt dan een rechthoekige? De maten van dit model: 140 bij 140 bij 75 cm. 

Zoek je een mooi wandkleed? We raden je aan de Urban Cotton collectie op Deens.nl te bekijken. En als je een nieuwe lamp nodig hebt, check dan https://www.deens.nl/nl/merken/its-about-romi/. In tegenstelling tot Emiel en Sander van HKliving hebben de initiatiefnemers van it’s about RoMi -ook Nederlands!- zich toegelegd op één product: de lamp. Maar binnen deze productlijn spat de veelzijdigheid er vanaf! Een greep uit de collectie:

-wandlampen;

-tafellampjes;

-losse lampenkappen;

-vloerlampen;

-hanglampen.

Wij zijn bijzonder enthousiast over de Athens. Dit cilindervormige tafelmodel heeft een chique zwarte, marmeren voet. De E27 lichtbron draai je rechtstreeks in de standaard. Het is een minimalistisch design; in dit geval gaat “minder is meer” helemaal op. Je kunt een lampje als dit eigenlijk overal neerzetten: op de bijzettafel, op de salontafel, op of in de boekenkast, op het nachtkastje et cetera. Het zwarte textielsnoer met daarin een zwarte schakelaar verwerkt, is 190 cm lang. De lamp is 10 cm hoog en heeft een diameter van 75 cm.

https://www.deens.nl