Xento
Image default
Woning en Tuin

Lockpick een cilinderslot open

Lockpick beoefenen gaat helaas niet zo makkelijk zoals in de films. Hierbij gaat het openen van een slot met een lockpick ook wel heel erg makkelijk.

 

Vaak duurt het maar een paar secondes en dan gaat het slot al open. Soms doen ze dit ook nog zonder tension wrench! Iets dat totaal onmogelijk is. Dat geeft ook wel gelijk een schets van de realiteit van de situatie. 

Lockpick magie

Het openen van een slot met alleen een lockpick kan namelijk helemaal niet. Er is altijd een tension wrench bij nodig anders is het onmogelijk. Dit komt omdat zonder tension wrench de pinnen gewoon weer terug vallen naar de basis positie. 

Zodra je de lockpick uit het slot haalt zal het slot weer hetzelfde zijn als voordat je begon met lockpicking. Het is namelijk de taak van de tension wrench om de pinnen vast te klemmen wanneer ze in op de juiste positie staan.

De positie die identiek is aan de positie waar de sleutel ze naartoe brengt. Dit is het hele doel van lockpicking.

 

Geen aandacht voor de tension wrench

Naar mijn idee is er altijd teveel aandacht op de lockpick en niet op de tension wrench. Terwijl de tension wrench even belangrijk is als de lockpick. De spanning die je aanbrengt met de tension wrench is zeer gevoelig en hier moet je ook mee spelen. Soms wat meer druk en soms wat minder. Dit ligt ook aan wat je op dat moment met de lockpick doet.

Het is vereist een samenwerking van beide tools om alle pinnen naar de juiste positie te krijgen en het slot te openen. Dit proces luisterd heel nauw en het kost veel tijd om je vingers te laten wennen aan de kleine beweginen in het slot.

Het zijn echt hele kleine bewegingen en feedback waar je op moet letten om de pinnen precies op de juiste plek te krijgen. Alleen dan gaat het slot open!

 

 

Bezoek de website voor meer info : https://www.xento.nl/woning-en-tuin/lockpick-set-kopen-bij-online-webshops/