Xento
Image default
Woning en Tuin

Je huis mooi inrichten doe je zo

Heb je net een huis gekocht? Gefeliciteerd! Als de klus fase is afgerond, begint het leuke gedeelte: het inrichten van je huis. De meeste mensen vinden dit het leukste aan verhuizen. Het is een goed excuus om eens nieuwe meubels te kopen of om de muur in een leuke kleur te schilderen. Hoe pak je het inrichten van je huis aan? Wellicht dat de volgende tips je kunnen helpen.

Begin bij de basis

Voordat je kan beginnen met het shoppen van meubels en accessoires, is het belangrijk dat de basis goed staat. Welke vloer wil je in huis hebben? Welke verf wil je op de muur en welke kleur? Welke deuren zijn er zichtbaar in je woning? Ga je bijvoorbeeld voor een stalen industriële deur of ben je meer een liefhebber van een klassieke houten deur? Al deze dingen kunnen van invloed zijn op de uiteindelijke keuze voor je meubels. Als je een donkere houten vloer uitkiest, staan donkere meubels daar misschien minder mooi bij. Kies dus eerst de basis, daarna kan de rest gekozen worden. 

Houd het praktisch

Dure design meubels zijn misschien heel mooi, maar als je een druk gezin hebt met bijvoorbeeld huisdieren, is het niet het meest praktisch. Hetzelfde geldt voor een vloerbedekking of een kleed. Dat wordt snel vies en is niet makkelijk schoon te krijgen. Denk daarom van tevoren goed na over wie er in de woning woont en wie de meubels gaat gebruiken. Kleine kinderen spelen veel en maken nog wel eens iets kapot of vies met stiften of verf. Iets minder mooie meubels is dan misschien wel handig. Het is zonde om snel je mooie bank weer weg te moeten doen. 

Verlichting

Het is meestal niet het eerste waar je aan denkt, maar het is zeker wel belangrijk. Maak van tevoren een lichtplan. Bekijk goed waar de stopcontacten zitten en waar je bijvoorbeeld de eettafel wil plaatsen. Kijk ook goed naar wat je in de ruimte wil doen. Wil je graag lezen? Dan is goede verlichting wel belangrijk, omdat je anders niks ziet. Je wil niet altijd in een baken van licht zitten, dus wat sfeerverlichting is ook belangrijk om toe te voegen.

 

https://www.hardhoutdiscount.nl/industriele-stalen-deuren

Gerelateerde artikelen

Een handgemaakt houten klok kopen

Houten vloeren den Bosch

Laat uw trap bekleden