Xento
Image default
Bedrijven

Wat kost het leven op Curaçao?

Sommige mensen hebben er wel een beeld bij, maar weet jij eigenlijk hoe het echt zit? Wat kost het nu precies: het leven op Curaçao? Is het duurder of goedkoper dan het leven in Nederland? Wil jij dat misschien ook wel weten, omdat je misschien er wel wil wonen of er langer tijd wil verblijven? Lees dan dit artikel. Dan ben in elk geval al een beetje meer wegwijs in het leven op Curaçao.

Supermarkt

De boodschappen (2020) zijn een stukje duurder dan in Nederland. Nou ja een stukje, het kan soms wel bijna twee keer zo duur zijn. Soms 1,5 keer zo duur. Dat is dus wel iets om rekening mee te houden. Dat het zo duur is, komt omdat veel producten allemaal moeten worden ingevlogen op Curaçao. Dit maakt alles natuurlijk ook duurder. Lokale producten zijn wel een stuk goedkoper.

Wonen

Het wonen is qua kosten vergelijkbaar met Nederland. Dat scheelt in ieder geval. Daarbij heb je dan wel het voorrecht dat je op een prachtige warme plek bent beland, met supermooie stranden. Heerlijk is dat, toch?

Auto kopen

Auto’s zijn best duur op Bonaire. Voor een oude auto, betaal alsnog zo nog wel 3.000 euro. Daarbij moet je dan ook nog uitkijken of de auto nog wel goed genoeg is. Neem dus iemand mee die er verstand van heeft, als je een auto wil kopen. Anders kan goedkoop zomaar ineens duurkoop blijken te zijn.

Brandstof is gelukkig daarentegen vaak iets goedkoper dan in Nederland. Als je dus veel moet rijden is dat dan weer een fijn voordeel.

Werken op Curaçao

Werken op Curaçao. Uiteindelijk gaat het niet alleen om de lasten maar ook om de inkomsten. Als je dus wil weten of je goedkoper of duurder uit bent dan in Nederland, dan moet je ook weten wat je kunt verdienen met het werken op Curaçao. Als het werken op Curaçao meer oplevert dan ben je wellicht niet eens meer geld kwijt.

Het kan ook zijn dat het salaris lager ligt dan je in Nederland gewend bent. Dan is het belangrijk om te bekijken wat je precies financieel minder moet gaan uitgeven, dan je gewend bent. En of dit het jou waard is.

https://www.healthz.eu/werken-op-curacao/