Xento
Image default
Woning en Tuin

Hoe bereid ik planten voor op de zomer?

Het belangrijkste om uw planten voor te bereiden op de zomer is om uw planten op de juiste manier water te geven. Water geven in de ochtend of vroege avond is het beste voor uw tuin. s’ Middags water geven is inefficiënt en het meeste water zal verdampen voordat het bij de wortels komt. Een beetje extra water toevoegen is een goed idee. Ze zullen anders alsnog uitdrogen. De beste tijd om water te geven is ’s avonds en voordat de zon op is. Dit helpt om meer vocht op te nemen voordat het verdampt, waardoor het water effectiever wordt verplaatst. Voor meer tips, check Kwekerij de Groot.

Beschermen tegen de warmte

Om planten tegen de warmte te beschermen, kunt u overwegen mulch toe te voegen. Mulch kunt u bestellen bij Kwekerij de Groot. Een dikke laag mulch helpt de wortels van de plant te isoleren tegen zowel warmte als kou. Het helpt ook om de grond vochtig te houden. Hier zijn enkele tips voor het kweken van uw favoriete planten:

–       Kweek planten waar ze het langst zon en licht kunnen krijgen.

–       Zorg ervoor dat uw planten een koele, schaduwrijke plaats hebben, bij voorkeur bedekt met mulch. Mulch houdt de plant van de grond en beschermt ze in de zomer.

–       Houd planten gehydrateerd. Geef regelmatig en grondig water.

–       Bedek uw mulch met aarde, zodat het niet wegwaait met de wind.

Voorbereiden op de zon

Om zonnebrand te voorkomen, moet u uw nieuwe planten langzaam aan meer zon blootstellen tot de plant gehard is. Hij moet wennen aan de zon. In de zomer moet je het groeiseizoen vrij kort houden; het groeiseizoen kan langer worden door het warmere weer en de hoeveelheid regen. Gebruik zonnefilters zoals beschikbaar bij Kwekerij de Groot als u van plan bent planten buiten te laten groeien. Zonnefilters voorkomen dat UV-stralen planten beschadigen.Zon voorziet je planten van de omstandigheden die nodig zijn om goed te groeien. Zon is essentieel voor planten om te functioneren en een optimale groei te bereiken.