Xento
Image default
Woning en Tuin

Het plafond verlagen van jouw badkamer

Misschien heb je er wel eens van gehoord of heb je het gezien: een plafond verlaagd. Dit is een ideale oplossing als je een frisse uitstraling wil creëren. Een verlaagd plafond zorgt ervoor dat de badkamer er af uit ziet. Je kan zelfs inbouwspotjes hierin maken en dit geeft een erg mooi effect. Als je graag wil weten hoe een plafond verlaagd kan worden en waarom dit een goede optie is dan lees je dat hier.

Verlaagd plafond: Hoe ziet dat eruit?

Een verlaagd plafond betekent niet dat het hele plafond wordt verlaagd. Het bestaande plafond blijft, maar er wordt een stuk onder gehangen wat dan dient als plafond. Je hebt dus een dubbel plafond waardoor je extra dimensie kan creëren. Als je een erg hoog plafond hebt vult dit de ruimte ook erg op.

In de badkamer

In de badkamer kan je aan je verlaagde plafond ventilatie bevestigen. Dit zorgt voor een goede vochtbalans in de badkamer. Dit bevordert de natuurlijke luchtstroom. Je kan ook lichtspotjes in het verlaagde plafond krijgen waardoor het licht op een hele fijne manier de kamer vult. Het licht is hierdoor in een goede balans en geeft ene fijne sfeer.

Hoe wordt dit gerealiseerd?

Het enige wat je hoeft te doen is het concretiseren van je wensen en dit doorgeven aan de juiste professionals. Het wordt dan voor je bekeken en je krijgt advies. Als alles duidelijk is kunnen ze aan de slag. Het materiaal wordt van te voren afgesproken en de exacte afmetingen ook. Bij het kiezen van de hoogte van het verlaagde plafond is het van belang om rekening te houden met eventuele lichtspots. Dit moet namelijk niet te warm worden tegen het plafond aan. De afstand moet ongeveer 10 tot 15 centimeter zijn dan. Voor de badkamer is gipsplaat een goede materiaal keuze die waterwerend is. Ook is dicht licht en toch sterk. Dit materiaal is ook niet enorm duur waardoor het een goede optie is. Gipsplaat is een makkelijke en snelle optie door het gewicht en de soepelheid