Xento
Image default
Woning en Tuin

Het gemak van snelbeton

Snelbeton gebruiken voor jouw projecten

We kennen het allemaal wel, het werken met het beton is een langzaam proces doordat normaal beton veel tijd neemt om uit te harden. Om te voorkomen dat je dagen kwijt bent om jouw project te realiseren, kun je gebruik maken van snelbeton voor kleinere bouwprojecten. 

Maar wat is snelbeton precies?

Snelbeton is een vooraf gemixt mengsel om beton mee te maken. Het enige wat jij hoeft te doen, is water toe te voegen. Zodra het mengsel gemengd is met de benodigde hoeveelheid water, kan je direct aan de slag met jouw project. Door snelbeton te gebruiken in jouw project, kan je bijvoorbeeld al binnen enkele minuten palen of schuttingen stevig vastzetten in de grond. Het mengsel hard al binnen 2 minuten uit en is binnen 15 minuten volledig droog.

Tips om snelbeton te gebruiken

Voordat je het snelbeton gaat mengen, is het belangrijk om alle benodigde materialen klaar te leggen. Zoals de naam al zegt, droogt snelbeton erg snel. Het is dus van belang dat je voorbereid te werk gaat. Zodra je klaar bent om het snelbeton mengsel te mixen, zorg je dat je eerst de betonmix droog door elkaar roert. Door het droge mengsel vooraf te mixen voorkom je dat er later brokken vormen in jouw vloeibare betonmengsel. Zorg dat het droog mengsel zo dun mogelijk is gemaakt. Probeer dus zoveel mogelijk brokken fijn te stampen. Pas daarna is het tijd om het mengsel toe te voegen aan het water.

Snelbeton kopen

Het gemakkelijkste is om snelbeton online te kopen. Je doet dit bij de beton speciaalzaak, waar je verzekerd bent van een excellente kwaliteit.

Een van de allergrootste speciaalzaken op gebied van beton in Nederland is het bedrijf Betondingen.nl. Hier koop je niet alleen snelbeton, maar alles op gebied van beton voor huis en tuin. Van bouwmaterialen tot decoratief beton. 

 

https://www.betondingen.nl/snelbeton.html