Xento
Image default
Woning en Tuin

Functie plafondlampen.

Functie plafondlampen.

Veel mensen willen graag een mooie plafondlamp, die past bij het interieur. Massa mensen vinden het in eerste instantie erg moeilijk. Maar als je er in verdiept valt het reuze mee. Een sierlijke hanglamp geeft persoonlijkheid aan je eetkamer en/of keuken. Het is wel zo dat je met sommige dingen rekening moet houden om tot een geslaagd effect te komen. Belangrijk is de stijl en vormgeving, de functie en de plaats, hoe ziet de plafondlamp eruit in je keuken of eettafel enz.

De functie van je hanglamp?

Je kunt jezelf afvragen wat de functie van een hanglamp zal zijn. Je hebt hanglampen die gericht licht geven en zo enkel de eettafel of keukentafel belichten. Aan de andere kant heb het je ook ‘multifunctionele’ die zowel voor gericht als verspreid licht geven. Zo wordt niet alleen de tafel verlicht maar de gehele kamer. Je kunt ook kiezen voor een hanglamp met dimfunctie. Dan heb je de keuze voor gericht licht of voor verspreid licht. 

Afstemmen van de hanglampen op de keuken en/of eettafel.

De grote van je tafel speelt een rol een beslissing voor je hanglamp. Het is logisch als je een grote tafel hebt dat je ook veel licht hebt. Hiervoor heb je pendelverlichting. Deze bestaan uit verschillende lichtbronnen. Hiermee kun je de hele tafel belichten. Je kunt ook kiezen voor één lamp die centraal boven een ronde of vierkante tafel hangt. Je moet er dan op letten dat deze hanglampen voor gericht en/of verspreid licht zorgt. Wat ook belangrijk is, de hoogte van het plafond. Ditzelfde geldt voor de ruimte tussen de hanglamp en tafel. De kabel moet erg lang zijn bij hoge plafonds. De hanglamp moet goed hangen. Dus niet te hoog en ook niet te laag. De perfecte hoogte van de hanglamp is wanneer je recht voor de tafel staat en de hanglamp net onder ooghoogte bevindt. 

Van design hanglampen tot hanglampen en van LED tot TL

De stijl van de hanglamp zal bijdragen tot een geslaagd effect. Je hebt hanglampen in verschillende soorten en maten. Zo heb je, moderne hanglampen, landelijke hanglampen, design hanglampen, klassieke hanglampen enz.

Wat kosten plafondlampen?

Er zijn verschillende prijzen voor plafondlampen. Dit ligt hoofdzakelijk aan het materiaal dat wordt gebruikt. Ook de grootte en het ontwerp spelen hierbij een rol. Een stalen plafondlamp zal meer kosten dan een plastic plafondlamp. De conclusie is hoe groter de plafondlamp, hoe meer materiaal er is gebruikt, dan is het logisch dat de prijs hoger is.

Verlichting.

De vraag is welk type verlichting wil je. Is je keuze LED hanglamp of een hanglamp met TL verlichting. Alle twee hebben hun voordelen. Beide types zijn energiezuinig en bieden warm licht. De keuze is dus afhankelijk van het individu. Wanneer je de ene lamp uit doet en de andere aan verander je het effect en werking van je kamer. Voor vele plekken in huis geldt dit. Als je van nature handig bent maak je daarom een lichtplan. Je schat in welk licht je kunt gebruiken in de ruimte die je wilt belichten. Je zet je lichtplan op papier. Dat is altijd handig. Nu kun je op internet kijken welke verlichting je wilt hebben voor je hanglamp. De meeste leveranciers bezorgen hanglampen thuis. Dat is wel zo handig, zo hoef je de deur niet uit. 

Bezoek de website voor meer info : http://www.kamerlampen.nl/onderwerpen/plafondlampen/