Xento
Image default
Woning en Tuin

Een fotocollage toevoegen aan de woonkamer is simpel en leuk!

Heb jij veel foto’s opgeslagen en wil je hier eigenlijk wat mee doen? Dan zijn er verschillende opties. Je kan er natuurlijk voor kiezen om deze op social media te plaatsen, maar het is ook mogelijk om deze foto’s op een leuke en simpele manier terug te laten komen in het interieur.

Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een foto te laten drukken, hier een lijstje om te doen en te plaatsen op de muur of op een andere plek. Deze mogelijkheid is bij iedereen wel bekend, maar er zijn ook onbekendere manieren om foto’s terug te laten komen. In het bijzonder gaan we in deze blog in op de mogelijkheid om zelf een fotocollage te maken op verschillende manieren. Ben je benieuwd? Lees dan zeker verder!

Verschillende materialen

Je kan foto’s laten drukken op fotopapier, maar er zijn nog vele mooiere manieren. Zo kan je de foto’s laten drukken op verschillende soorten platen. De meest bekende soort is het drukken van een foto op plexiglas. Dit is een zeer luxe variant en heeft een scherpe drukkwaliteit.

Naast het plexiglas is het ook mogelijk om foto’s op aluminium te drukken. Dit is voor mensen die op zoek zijn naar een zeer duurzame en stoere manier van drukken. Deze platen passen heel mooi in een zeer modern interieur. De laatste optie is het drukken op forex. Dit is een plaat die zeer licht van gewicht is en wat dikker van materiaal. Met deze manier laat je de foto’s meer van de muur afkomen en dit is daarbij ook een voordelige manier van drukken.

Verschillende vormen

Heb je al een keuze kunnen maken in materiaal? Dan kan ik je ook nog vertellen dat er verschillende opties zijn in de vormen van de afbeeldingen. De vierkante foto is vast al bekend, maar het is ook mogelijk om voor een muurcirkel of een hexagon te kiezen. Een muurcirkel is zeer populair, omdat steeds meer mensen voor ronde of ovale producten kiezen voor het interieur. De hexagon is een zeshoekige vorm en is echt uniek en maakt jouw woonruimte zeer origineel.

Leuke toevoegingen

Naast de foto’s laten drukken op verschillende materialen en  in verschillende vormen kan je ook andere dingen toevoegen aan de fotocollage. Zo is het bijvoorbeeld een aanrader om een kurkplaat of spiegel toe te voegen. De twee mogelijkheden kan je ook in de verschillende vormen krijgen die eerder zijn benoemd. Zo kan je een fotocollage maken met leuke foto’s en deze aanvullen met een kurkplaat waar je iets op kan pinnen of kan je een spiegel toevoegen voor een ander effect.

Verschillende formaten

De vraag is nu welk formaat je wilt. Dit zal in veel gevallen ook te maken hebben met hoe groot de muur is en hoe groot jij wilt dat de fotocollage wordt. Over het algemeen is het drukken van een foto op een klein formaat goedkoper en op een heel groot formaat natuurlijk duurder. Als je kijkt naar de formaten die worden aangeboden kan je het best even voor jezelf een schets maken op een a4 en kijken hoe groot dat in werkelijkheid is. Zo kan je beter inschatten hoe groot jij wilt dat de fotocollage wordt.