Xento
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een kledingkast op maat

 

Als je je woning inricht, dan stellen zich een aantal vragen bij het kiezen van kasten voor je woning. Welke kasten wil je en in welke kamer wil je ze? Ga je voor standaard kasten en standaard afmetingen of kies je voor kasten op maat? Wij gingen voor jou op zoek en kwamen uit bij interieurbouw in Dongen. We wisten al dat een kledingkast op maat heel wat voordelen heeft, maar nu zijn we écht wel overtuigd. We zetten de voordelen voor jou eventjes op een rijtje.

1. Alle ruimte is benut

Bij interieurbouw in Dongen zien we kasten op maat gemaakt die van de ene tot de ander muur en vanop de grond tot aan het plafond zijn uitgewerkt. Met andere woorden: je verliest geen ruimte meer tussen je kast en de muur of bovenop je kast. Je kent waarschijnlijk ook de klassieke ruimte tussen je kast en het plafond waar dan stapels boeken of reiskoffers belanden. Naast je kast heb je nog een hoekje en daar plof je dan maar je schoendozen tussen. Dit is helemaal verleden tijd. Geen rommel meer op of naast je kast, alles is netjes weggeborgen.

2. Je deelt je kast zelf in

Door een kledingkast op maat te kiezen, kies je eveneens de indeling van je kast. Wil je heel veel legplanken of juist heel veel plek om je jurken te hangen? Wil je vakken voor je collectie schoenen en kleine vakjes voor je sokken? Het kan allemaal. In principe ben jij je eigen binnenhuisarchitect.

3. Je kiest je eigen stijl

Bij standaard kasten gebeurt het vaak dat je nu net niet vindt wat je zoekt. Moet je dan maar tevreden zijn met iets minder? Met een kledingkast op maat hoeft dit niet. Zo kun je bijvoorbeeld bij interieurbouw in Dongen gewoon zelf bepalen uit welk materiaal de deuren moeten gemaakt worden. Wil je een spiegel of niet, welke handvatten wil je of wil je kastdeuren met een druk-open systeem? Jij bepaalt precies hoe je kast er moet uit zien. Zo kun je ze perfect integreren in je woning.

4. Je kast integreren in je woning

Misschien wil je niet alleen een kledingkast, maar ook andere kasten in je woning? Dan kun je bij interieurbouw in Dongen ook andere kasten in dezelfde uitvoering als je kledingkast laten maken. Zo sluiten ze allemaal mooi bij elkaar aan en creëer je een stijlvol geheel.