Xento
Image default
Aanbiedingen

Je panoramaramen het beste bekleden

Een panoramaraam is een groot, vast raam dat niet open kan. Zoals de naam al zegt, geeft het je een duidelijk beeld of uitzicht op de omgeving. Bovendien is het net een schilderijlijst in je kamer. Deze ramen, hoewel ze niet te openen zijn, geven geen ventilatie of luchtstroom in plaats daarvan zijn ze zeer energiezuinig. Panoramaramen zijn er in allerlei stijlen, vormen en maten. Een veel gestelde vraag is hoe kies je de juiste raambekleding? Omdat ramen in elk huis het middelpunt van de belangstelling zijn, draagt het mooi versieren ervan bij tot de schoonheid van je kamer.

Wat zijn de kenmerken van panoramaramen?

Panoramaramen bieden je verschillende voordelen. Ze geven je een mooi en helder uitzicht op het buitenlandschap. Panoramaramen werken als een lijst en maken natuurlijke schoonheid deel van je kamer. Ze zijn meestal gemakkelijker te onderhouden dan gewone ramen omdat ze geen beweegbare delen hebben en niet aan slijtage onderhevig zijn. Panoramaramen bieden je een betere isolatie en waterdichtheid. Omdat ze uit helder glas bestaan, laten ze een voldoende hoeveelheid licht in je kamer toe. Ook houden deze ramen allerlei soorten stof, vuil, insecten en allergenen op afstand.

Hoe kun je panoramaramen in je huis versieren?

Gordijnen

Je kunt gordijnen van vloer- tot plafondlengte aan de zijkanten van het raam monteren. Zo wordt het raam een middelpunt van aantrekkingskracht, en het geeft ook een zachtheid aan het uitzicht. Hang de gordijnen niet binnen het glasgedeelte, maar bevestig ze aan de muren aan de beide kanten van het raam. Om het raam groter te laten lijken, bevestig je de gordijnrails net een centimeter onder het plafond.

Shutters

Shutters zijn ook een van de mogelijke manieren om je ramen te bekleden. Als je wilt, kun je de houten shutters schilderen met een kleur die bij het interieur van je kamer past. Shutters moeten aan de beide kanten van het raam net onder het plafond gehangen worden. Met behulp van de shutters kun je je ramen breder laten lijken zonder het uitzicht of het licht van buiten te belemmeren.

Lichtdoorlatende gordijnen

Om je raam en kamer een zacht tintje te geven, hang je voor je panoramaramen lichtdoorlatende gordijnen. Bevestig een gordijnrails net een centimeter onder het plafond en gebruik die om het gordijn op te hangen. Schitterende gordijnen laten niet alleen licht door in je kamer, maar scheppen ook een doorschijnende inkijk door de gordijnen. Wil je je kamer lichter maken, ga dan voor een witte kleurstof en voor een realistische uitstraling kies je gekleurde.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen bestaan uit een enkel stuk stof dat bij het openen schone plooien vormt met behulp van het koord dat door de hele kap loopt. Vouwgordijnen geven je alle opties voor de lichtinval binnen de kamer, zodat je zelf kunt kiezen hoeveel licht je in je kamer wilt. Hoewel vouwgordijnen op een koordsysteem werken, kun je ook voor de gemotoriseerde gaan om de bediening te vergemakkelijken en zo je leven en huis een stuk gemakkelijker te maken.

https://www.raamdecoratie.com