Xento
Image default
Woning en Tuin

De beste vloeren voor in de keuken

Wellicht dat je bezig bent met een verbouwing van jouw woning en ben je op zoek naar de juiste bevloering van de kamers. Uiteraard is er voor elke kamer een bepaalde soort vloer het beste. Het renoveren van de keuken is een gecompliceerd proces. Zo zijn er veel dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Denk aan de elektriciteit, huishoudelijke apparaten et cetera. Het leggen van de juiste vloer is een andere belangrijke criteria voor wanneer er een keuken verbouwd wordt. In deze blog worden er een aantal mogelijkheden gegeven voor de perfecte bevloering van jouw keuken. Lees meer op de website van een expert in vloeren.

  1. Hout

Een traditionele, populaire optie is om te kiezen voor een houten vloer. Ondanks dat een houten vloer niet waterproof is, kunnen deze wel waterbestendig zijn. Het is echter wel van belang dat eventuele vlekken direct verwijderd worden. Een houten vloer geeft een warm, huiselijk gevoel in de keuken. Daarnaast kan deze vloer in verschillende posities en kleuren gelegd worden, dus precies zoals jij het wenst! Ook kan een houten vloer makkelijk bijgehouden worden. Dat scheelt weer voor latere verbouwingen.

  1. Tegels

Een andere, geschikte optie voor de bevloering van een keuken is om te kiezen voor tegels. Tegels komen ook in veel maten en kleuren waardoor het makkelijk bij de rest van de keuken kan worden aangepast. Daarnaast gaan tegels lang mee. Het is wel belangrijk om de voegen goed te sealen zodat hier geen viezigheid tussen kan komen. Een van de grootste voordelen van tegels in de keuken is dat het een waterproof bevloering is. Kijk wel uit zodra de vloer nat geworden is. Dit zal glad kunnen zijn.

  1. Vinyl

Een moderne optie is een vinyl vloer. De laatste jaren komt deze vorm van bevloering steeds vaker voor. Dit materiaal kan voorkomen in planken en tegels en kan zorgen voor het nabootsen van een houten of stenen vloer. Het is compleet waterproof en gemakkelijk om schoon te maken. Daarnaast bestaat er wel een grotere kans dat een vinyl vloer sneller beschadigd wordt dan een houten of tegelvloer. Houd hier dus goed rekening mee!

  1. Laminaat

Een laminaten vloer wordt vaak gekozen zodra mensen een houten vloer willen nabootsen. Het is namelijk goedkoper dan een houten vloer zelf. Bepaalde soorten laminaat zijn waterproof, maar de meesten helaas nog niet. Het gaat dan ook minder lang mee dan andere materialen. Het is daarom belangrijk om een laminaten vloer op de juiste manier schoon te maken en bij te houden. Hierdoor zal je voorkomen dat de vloer na een bepaalde duur alweer vervangen moet worden.

  1. Steen

Een andere optie is een stenen vloer. Natuurlijk steen zoals keramiek, zijn er in veel verschillende soorten, kleuren en maten. Veel mensen kiezen er echter voor om natuurlijke kleuren en patronen te kiezen. Een natuurlijk, stenen vloer vergt iets meer werk dan een porseleinen of keramieken vloer. Vooral bij het leggen van de vloer is de onderhoud erg belangrijk. 

Het wordt aangeraden om een professional te raadplegen zodra er wordt gekozen om een nieuwe vloer in de keuken te leggen. Deze professionals kunnen helpen bij het maken van welke vloer het beste is, hoe deze onderhouden moet worden en kunnen tevens helpen bij het leggen van de vloer. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf op pad te gaan en de vloeren te kiezen en te leggen!

 

https://baxhouthandel.com/