Xento
Image default
Gezondheid

Stop jouw trillend ooglid met deze tips

Stop jouw trillend ooglid met deze tips

Een trillend ooglid komt bij veel mensen voor. De meeste mensen ervaren er geen serieuze klachten aan, maar het blijft wel een irritant gevoel. Het verschilt per persoon en keer hoe lang een trillend ooglid aanhoudt. In principe gaat dit vanzelf over en is het hartstikke onschuldig, maar hoe langer dit aanhoudt, hoe liever je hier zo snel mogelijk vanaf wilt. Een trillend ooglid kan veroorzaakt worden door meerdere oorzaken, waarvan de meest voorkomende vermoeidheid en stress zijn. In dit artikelen vertellen we jou wat over de verschillende oorzaken en geven we je tips om ervan af te komen.

Een trillend ooglid

Het is belangrijk om te weten dat iedereen last kan krijgen van een trillend ooglid. Dit betekent niet dat je last hebt van een aandoening en het is dan ook onschuldig. Een trillend ooglid wordt veroorzaakt als de spieren in het ooglid heel snel achter elkaar aan- en ontspannen. Je oog gaat dan als reactie veel knipperen. Dit houdt in de meeste gevallen een paar minuten aan, maar het kan ook enkele dagen duren. Zoals eerder gezegd is dit onschuldig en kan het geen kwaad, maar het kan wel erg irritant en vervelend zijn.

Oorzaken van een trillend ooglid

De meest voorkomende oorzaken van een trillend ooglid zijn vermoeidheid en stress, en vaak is dit een combinatie van beiden. Als je vermoeid of gestrest bent wordt de zevende hersenzenuw vaak overactief ingezet. Deze zenuw is de aansturing van onder andere de oogleden, waardoor een trillend ooglid kan ontstaan. Een andere oorzaak van een trillend ooglid is het overmatig kijken naar een beeldscherm, maar ook langdurig een boek lezen kan deze reactie veroorzaken. Hiernaast zijn bepaalde voedingsstoffen belangrijk om een trillend ooglid te voorkomen. Een tekort aan magnesium (dit is echter niet wetenschappelijk bewezen) en B12 kunnen namelijk ook een trillend ooglid veroorzaken.

Tips om van een trillend ooglid af te komen

Als je last hebt van een trillend ooglid zijn er meerdere tips om ervan af te komen. Als eerste is het nemen van voldoende enorm belangrijk. Hieronder valt voldoende slapen, maar ook je ogen pauzes gunnen tussen het werken of lezen door. Hiernaast dien je te zorgen voor het innemen van de juiste voedingsstoffen, om te voorkomen dat je een gebrek krijgt. Stress verminderen is een van de belangrijkste oplossingen om een trillend ooglid tegen te gaan. Zo kan je bijvoorbeeld ademhalings- of meditatieoefeningen doen om te zorgen voor genoeg ontspanning.

https://liberi.nl/