Xento
Image default
Woning en Tuin

4 manieren om een betere sfeer in je huis te creëren

Een warme sfeer in je huis is super belangrijk. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je je thuis voelt in je eigen huis, maar het helpt je ook door de donkere winterdagen heen. Je meubels vertegenwoordigen jouw persoonlijke stijl. Maar hoe creëer je sfeer in huis? Met de juiste aanpak is je interieur binnen no-time comfortabel en gezellig. Begin met de kamer met de meeste mensen; de huiskamer. Of je nu in een groot huis woont of met kleine ruimtes werkt; Met onderstaande tips breng je zeker meer sfeer in je interieur!

Hieronder 4 manieren om je huis betere sfeer in je huis te carrieren  

  1. Verlichting 

 

De absolute #1 sfeermaker in huis is het licht. Hoe je er ook aan wend of keert, met de juiste soort “temperatuur” verlichting zal je huis vooral in de winter heerlijk comfortabel zijn. Maak je woonkamer compleet met een mooi dienblad gevuld met kaarsen of een mooie vloerlamp. Hang een gezellige hanglamp boven je eettafel en vergeet niet de juiste kleurtemperatuur te kiezen. Kies hiervoor de juiste lamp en lichtbron.

 

  1. Muurdecoratie 

 

schilderijen, hertengewei, canvas; de versieringen aan de muur kleedden een lege en koude kamer prachtig aan. Zorg ervoor dat je niet te veel decoraties aan de muur hangt, want je interieur kan dan ineens erg druk worden.

 

  1. Vloerkleed

 

Onmisbaar in je zithoek of TV-hoek is een vloerkleed. Maar ook onder je eettafel staat het zeker weten gezellig. Stof in huis brengt sfeer. Niet alleen visueel, maar ook akoestisch gezien. Het maakt je ruimte wat minder hol en kil. En er zijn áltijd wel vloerkleden die passen bij jouw smaak en interieur. 

 

  1. Gordijnen 

Meestal vallen ze helemaal niet op in het interieur. Gordijnen zijn echter een essentieel middel bij het creëren van sfeer in huis. Een huis zonder gordijnen en raambekleding is niet compleet. Gordijnen weren geluid van buiten af daarnaast creëren sfeer in huis en voegen warmte of kleur in je interieur. Of je nu kiest voor gordijnen in gezellige natuurlijke tinten of voor gordijnen in zeer contrasterende kleuren; Ze dragen gegarandeerd bij aan het interieurcomfort. 

 

Bekijk alle gordijnen op maat