Xento
Image default
Winkelen

Hoe vaak koop jij tweedehands?

Waar het vroeger alleen voor de armen was, kopen tegenwoordig steeds meer mensen hun spullen tweedehands. Tegenwoordig is het zelfs hip om vintage te dragen. Zowel online als in fysieke winkel zijn er mogelijkheden om hieraan mee te doen. Waarom zou je het doen en wat kun je er vinden? In deze blog vertellen we het.

Milieu

Dit klinkt misschien wat afgezaagd. Toch is het tegenwoordig erg belangrijk om zo weinig mogelijk producten te verspillen. Dat hebben wij als mens inmiddels wel genoeg gedaan.

Om deze reden is het goed om te kijken naar wat je zou kunnen hergebruiken en wat noodzakelijk is om nieuw aan te schaffen. Het is daarbij belangrijk om te kijken naar wat je nog kunt opknappen en wat eigenlijk meer kosten met zich meebrengt dan dat het voordelig werkt. Neem bijvoorbeeld een kast die van ellende uit elkaar valt omdat het hout te broos is.

In Plaats van nieuwe materialen aan te schaffen kun je het soms beter recyclen.

Financieel

Dit is natuurlijk voor veel mensen nog steeds een groot voordeel. Door spullen tweedehands te kopen, bespaar je niet alleen het milieu, maar ook je portemonnee.

Wel is het belangrijk om goed om te letten wat je koopt en waar je dat doet.

Sommige particulieren maar ook bedrijven vragen alsnog de hoofdprijs voor sommige artikelen. Het is in die zin altijd goed om een vergelijkend onderzoek te doen.

Wat niet?

Eigenlijk is de vraag wat je tweedehands zou kunnen kopen vrij makkelijk te beantwoorden; wat niet? Zeker nu er ook online mogelijkheden staan staat de hele wereld met elkaar in verbinden. Van kleine producten als kleding, potjes en pannetjes, tot de middencategorie als een vloerkleed of meubelstuk. Om te eindigen bij grote investeringen als een auto of caravan. Veel mensen zijn van nature geneigd om altijd voor de ‘veilige’ optie te gaan en nieuw te kopen. Maar als we op termijn daarmee onze planeet vernielen, hoe ‘veilig’ is die optie dan eigenlijk?