Xento
Image default
Winkelen

4 tips om je eigen kledingstijl te bepalen

Als je anders wilt zijn en er niet van houd om achter de kudde aan te lopen, is het belangrijk om je eigen kledingstijl te bepalen. Een ieder is immers uniek, en dat zou je kledingstijl dan eigenlijk ook moeten zijn. Het is belangrijk om blij te worden van de outfits die je draagt, en dat je je er zelf fijn bij voelt. Om jou op weg te helpen naar de zoektocht naar jouw unieke kledingstijl, geven we je 4 tips.

Bepaal je lichaamstype 

Het is nu eenmaal een feit dat niet ieder kledingstuk is gemaakt voor ieder lichaam. Iedere lichaamsvorm heeft haar eigen perfecte matches. Als je een wat slanker postuur hebt, snappen we dat je misschien niet zal kiezen voor oversized kleding. Met een atletisch figuur daarentegen snappen dat je liever getailleerd gekleed gaat. Draag dus kleding die je sterke punten accentueren, wat lekker voelt en bovenal wat je zelf leuk vindt. 

Vind je eigen stijlicoon 

Wat zo leuk is aan een stijlicoon, is dat zij geen trends volgen, maar trends maken. Denk bijvoorbeeld aan Johnny Depp, wie al jaren zonnebrillen met gekleurde glazen droeg, maar wat nu pas een trend is geworden. Of als jij helemaal gek bent van de Peaky Blinders kleding van Tommy Shelby uit de populaire Netflix serie, kun je gerust inspiratie opdoen van zijn outfits. Je hoeft een stijlicoon niet blind te volgen, maar het kan je wel helpen bij het ontwikkelen van een eigen stijl. Vergeet niet: life’s too short for boring clothes! 

Vergeet je levensstijl niet 

Het is ook altijd handig om rekening te houden met de baan die je hebt en wat je doet in het dagelijks leven. Zo kun je op kantoor gewoon een pak blijven dragen, maar kun je je onderscheiden door voor een bijzondere das of pochet te kiezen. Als leraar op een middelbare school is het daarentegen niet nodig om een pak te dragen, maar kun je wel opvallen met zakelijke schoenen in een felle kleur. Draag waar jij je goed bij voelt, maar houd je levensstijl in je achterhoofd. 

Kies de juiste kleuren

Als geel of blauw helemaal in de mode is, betekent dat nog niet dat dit ook jouw kleuren moeten zijn. Misschien past dit helemaal niet bij jou, en wil je liever voor een andere kleur gaan. Je haar, je huidtype en de kleur van je ogen zijn allemaal punten waarmee je rekening kunt houden. Als je bijvoorbeeld donkerblond haar hebt en snel verkleurd in de zon, passen warme tinten goed bij je. Met een bleke huid, donkere ogen en grijs/wit haar zullen koele tinten weer beter bij je passen.