Xento

jan 26 2017

Verschillende scootersloten

Wanneer je een nieuwe scooter koopt is het verstandig om er ook een goed scooterslot bij te kopen. Wanneer je kiest voor een diefstalverzekering is het gebruik van een gekeurd slot zelfs een verplichting. We zullen enkele belangrijke feiten op een rij zetten, zo wordt de keuze voor het juiste scooterslot heel eenvoudig.

 

Scootersloten en de verzekering

Wanneer je naast de basisverzekering ook een diefstalverzekering wilt afsluiten worden daar voorwaardes aan gesteld, bijvoorbeeld een gekeurd slot met een ART rating van minimaal 2 of 3 sterren. Veel sloten hebben dit keurmerk. Je kunt in de webshop eenvoudig kiezen voor een specifieke rating, zo weet je zeker dat je een goed scooterslot koopt.

 

Lengte van kettingsloten

Je kunt kettingsloten kopen in verschillende lengtes. De dikte van de schakels kan ook een rol spelen bij kleine velgen. Een lang kettingslot kun je eenvoudig bevestigen aan een paal of aan een fietsenrek. Een kort kettingslot gebruik je alleen voor het wiel. Je legt de ketting bij voorkeur om het achterwiel, let wel op de hete uitlaat!

 

Een scooterslot met alarm

Als je kiest voor een schijfremslot kun je een scooterslot kopen met ingebouwd alarm. Dat is een stuk goedkoper dan een scooter met alarminstallatie. Wanneer je de scooter verkoopt kun je het schijfremslot gewoon weer gebruiken op je nieuwe scooter. De prijs voor een scooterslot met alarm is niet veel duurder dan een standaard slot.

 

Veiliger parkeren met een muuranker

Wanneer je thuis de scooter niet binnen kunt zetten kun je kiezen voor een muuranker slot. Je bevestigt dit slot aan de muur zodat de scooter niet los hoeft te staan. Dit verhoogt de veiligheid van jouw scooter.

 

Voor elke situatie is er een geschikt scooterslot te koop. Houd rekening met jouw situatie en eventuele verplichtingen vanuit de verzekering. In de scootershop kun je alle sloten met elkaar vergelijken.

Bezoek de website voor meer info :

Written by